GES50 MKIII

Norsafe med historisk høy ordreinngang

Norsafe tar inn ordrer for 400 millioner NOK i løpet av en måned og styrker sin rolle som verdens ledende produsent og leverandør av maritime livredningssystemer. Salgsavdelingen i selskapet har i løpet av oktober 2012 signert kontrakter til en verdi av mer enn 400 millioner NOK, og løfter med dette også opp ordrereserven til ny historisk høyde på 1,35 milliarder NOK.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Det er Norsafe sin nyutviklede fritt-fall livbåt GES50 MKIII som står for hovedtyngden av disse ordrene», sier daglig leder Geir Skaala, og legger til at den internasjonale etterspørselen etter dette produktet er fantastisk. GES50 MKIII (Gravity Escape System) er sertifisert i henhold DNV-OS-E406, som er verdens strengeste krav til fritt-fall redningssystemer, gjeldende på norsk kontinentalsokkel fra 2015. «Båten er første modell i en serie av 3 nyutviklede fritt-fall båter utviklet etter disse nye forskriftene, forteller Geir Skaala.

GES50 MKIII er 50 fot lang, har en kapasitet på 70 personer, og er sertifisert for dropp-høyder opp til 47 meter. Markedets mest avanserte fritt-fall livbåt har oppnådd disse fantastiske resultatene etter å ha gjennomgått et ekstremt testprogram, blant annet dropp-test fra 61,53 meter.

Kundene til de nye livbåtene er oljeselskaper, riggeiere og operatører som setter sikkerhet i høysetet og som ofte skal operere under tøffest tenkelige værforhold som vi finner i Nordsjøen, Barentshavet og i Nord-Atlanteren. Blant kundene finner vi Songa Offshore SE (Statoil), Seadrill Limited, Floatel International Ltd. og Axis Offshore.