Foto: Shipspotting.com

John Fredriksen på begge sider av bordet i terminering av Suezmax’er

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det John Fredriksen-kontrollerte skipseiende selskapet Ship Finance International er enige med et annet John Fredriksen kontrollert rederi, Frontline Ltd., om å terminere et langsiktig leieforhold av Suezmax-tankeren MT «Front Glory».

Årsaken til avslutningen av leieforholdet er at Ship Finance International har solgt det 1995-bygde skipet til en ukjent tredjepart. Salgssummen er 16 millioner dollar.

Ship Finance International sitter igjen med 13,8 millioner dollar etter betaling av 2,2 millioner i kompensasjon til Frontline for avslutning av certepartiet før avtalt tid.

Leieavtalen for skipet utløper i tredje kvartal i år. Frontline får erstatningen når skipet overleveres ved slutten av tredje kvartal 2015, skriver Frontline Ltd. i en børsmelding. Etter tilbakelevering av MT «Front Glory» har Frontline leieavtaler for 16 Ship Finance International skip igjen i flåten. Det dreier seg om 12 VLCC’er og fire Suez max-tankskip.

Ship Finance International som er notert på New York-børsen (NYSE) har en flåte på 74 skip. Av disse er 18 cruide oil tankskip i VLCC-størrelsen og Suezmax-tankere) inkludert MT «Front Glory» som er avtalt solgt. Flåten består videre av to kjemikalietankere, 22 tørrbulkskip, (inkludert fire under bygging), to biltransportskip, seks offshoreskip, to oppjekkbare borerigger og to ultra  deepwater halvt neddykkbare rigger, samt 20 containerskip (inkludert tre under bygging). De fleste enhetene er bortbefraktet på langsiktige certepartier.