Frode Grønstøl, daglig leder ved Halsnøy Dokk, er her fotografert ombord på den avanserte avlusingslekteren “Riga” som er under utrusting for Alsaker.
Frode Grønstøl, daglig leder ved Halsnøy Dokk, er her fotografert ombord på den avanserte avlusingslekteren “Riga” som er under utrusting for Alsaker.

Fonna Contracting danner klyngesamarbeid

Publisert

Det gjelder å posisjonere seg. I Kvinnherad, Odda og Jondal regionen danner ti bedrifter samarbeidsorganet Fonna Contracting.

Det er lokalavisen Grenda som melder dette. Formålet med etableringen er å sikre seg oppdrag for oljeindustrien. Grenda melder at det er Kvinnherad Næringsservice og Odda Næringshage som koordinerer arbeidet. Virksomhetene som inngår i samarbeidet er Zenit Engineering, Eide Marine Services, Halsnøy Dokk, Reins Maskinering, HMR, Maritim Service, Odda Mekaniske Verksted, Odda Coating Technology og Jondal Stål.

Den overordnede målsetting med Fonna Contracting er å etablere en overbygning som skal arbeide for å skaffe alle de involverte flere oppdrag. Til www.skipsrevyen.no forteller daglig leder ved Halsnøy Dokk, Frode Grønstøl, at man er greit beskjeftiget med oppdrag innen skipsservice og utrusting av lektere for havbruksnæringen. – Vi leverte i fjor en større lekter med thermolicer for avlusing av laks til Bolaks, sier Grønstøl. – Resultatene den kan vise til er svært gode og vi har nå en 20x40 meters lekter under arbeid for Alsaker.

Denne beskrives som ganske så avansert med dobbelt SkaMik avlusingsanlegg, én PMH thruster i hvert hjørne, kontollrom, omfattende kranutrusting, vinsjer og nokker, generatorer opg et par mindre moon-pooler. Mer informasjon om “Riga”, som lekteren benevnes, kan du lese her.