Rostein AS døpte sitt nybygg «Ro Server» 18 juni i Florø. Fartøyet er det andre bygget i en serie som så langt er kontrahert til fire bygg. Foto: Rostein.

Ro Server døpt i Florø

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Lørdag 18. juni ble Ro Server bnr. 55 fra Larsnes Mek. Verksted døpt i Florø.

Før dåpen var det åpen båt og mange benyttet muligheten til å se nærmere på nybygget. Det var bra med vind, men sol og opphold sørget likevel for en fin ramme på dåpen.

Bilde fra seremonien:Fra venstre: Jarle Gunnarstein (verftsdirektør Larsnes Mek Verksted), Ola Teigen (ordfører Flora kommune), Veronica Sandnes (Gudmor), Odd Einar Sandøy (reder, Rostein AS)

Dåpsseremonien ble åpnet kl 15 av ordfører Ola Teigen som holdt en fin tale og pekte mellom annet på laksenærinens store betydning for Florø og omegn. En stor folkemengde hadde tatt turen til hurtigrutekaien og fikk med seg at gudmor Veronica Sandnes smelte champagneflasken hardt inn i skutesiden og fikk skipet døpt på første forsøk.

Ro Arctic var det første skipet i denne serien som Larsnes leverte til rederiet. Bnr. 55 Ro Server, er det første av tre SK 6000 DE II design, som er en noe større utgave av Ro Arctic som også er utrustet med flere nyvinninger.

Størst betydning er likevel at Ro Server, som første brønnbåt, er utrustet med utstyr for lusefjerning med bruk av varmt vann. Metoden er skånsom og har ingen andre utslipp enn temperert vann. Rederiet forventer at økt bruk av slike løsninger vil få betydning for laksenæringen.

Les båtomtalen av Ro Server i neste utgave av Skipsrevyen.