MacGregors avanserte modulhåndteringssystem

MacGregor offshore lasthåndteringsløsninger sikret Cargotec verdifull kontrakt i Japan

Cargotec undertegnet en kontrakt om levering av avanserte offshore og subsea lasthåndteringssystemer til et dypvanns forskningsfartøy som skal bygges av Mitsubishi Heavy Industries Shimonoseki verftet i Japan. Ordren ble bokført i 4 kvartal 2009.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Denne kontrakten er en anerkjennelse av Cargotecs kapasitet og teknologiske ekspertise innen offshore lasthåndtering, sier Øystein Bondevik, salgsdirektør for offshore lasthåndtering i Cargotec. Utstyret kontrakten gjelder, omfatter en del av MacGregors ypperste produkter for operasjoner på ultradypt vann og dekkhåndteringsutstyr og vil bli produsert på Cargotec Marines produksjonsanlegg i Kristiansand. Kontrakten omfatter også en stor prosjekteringspakke og tilpasning av løsninger for spesielle operasjoner og til fartøyets konstruksjon.
I ordren inngår en stor knekk-bom kran, et avansert moonpool-basert modulhåndteringssystem, skid-arrangement på dekk samt flere AHC - vinsjer som kan benyttes på inntil 10 000 meters dyp. Alle vinsjene i serien er elektriske, med en velprøvd teknologi som ble innført av MacGregor for tre år siden.
– Ytelser, kompakt design, god kraftutnyttelse og lavt støynivå gjør dette systemet overlegent alle andre, fortsetter Øystein Bondevik.
– Denne ordren styrker vår tilstedeværelse i Asia ytterligere, og ved å samarbeide med vårt globale team vil vi kunne gi våre kunder den aller beste service.