Nye MS «Bergensfjord» fotografert i forbindelse med testkjøringene som de siste dagene har pågått på Trondheimsfjorden, her med Trondheim i bakgrunnen. (Foto: Espen Gees)

Fjord Lines andre nye cruiseferge testet med godt resultat

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Byggingen av andre av de to nye og miljøvennlige cruisefergene Fjord Line får levert av Bergen Group Fosen er kommet så langt at skipet de siste dagene er blitt testet på Trondheimsfjorden. – Arbeidet med utrusting og innredning av nye MS «Bergensfjord» har gått raskere enn planlagt. Derfor har vi benyttet de siste fem dagene til å teste at gassmotorer og utstyr for øvrig fungerer som det skal, sier administrerende direktør Ingvald Fardal.

Fjord Line startet seilinger med den første av de to nye cruisefergene; MS «Stavangerfjord», i juli i år. Når også MS «Bergensfjord» kommer i ordinær drift til våren vil rederiet tilnærmet ha daglige avganger året rundt med to store, moderne og miljøvennlige cruiseferger på linjene Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund.

- Skipene er identiske, og de erfaringene vi gjorde da MS «Stavangerfjord» ble seilingsklart kommer godt med i innkjøringen av alt teknisk utstyr på MS «Bergensfjord». Det har vært jobbet godt på verftet i høst, og dermed får vi den tiden vi trenger til å forsikre oss om at alt utstyr fungerer og at alle driftsrutiner er på plass før de første passasjerene blir ønsket velkommen om bord, fremholder Ingvald Fardal. Han opplyser at skipet seilte 22 knop allerede på den første testdagen.

De som ønsker å reise med MS «Bergensfjord» kan bestille plass med utreise fra Bergen eller Stavanger fra og med torsdag 3. april neste år, og fra Langesund fra og med påfølgende dag.

Mest miljøvennlige i verden

MS «Bergensfjord» er i likhet med søsterskipet utstyrt med motorer som drives med flytende naturgass (LNG). Utslippet av NOx reduseres av den grunn med 92 prosent i forhold til utslipp fra skipsmotorer som drives med tradisjonell tungolje. Utslipp av svovel elimineres fullstendig, mens utslipp av partikler reduseres med 98 prosent. Dessuten medfører den teknologien Fjord Line benytter en reduksjon av utslipp av drivhusgasser (CO2) med 23 prosent. Også ved landligge vil luftforurensningen være minimal. Cruisefergene er dermed de mest miljøvennlige i sitt slag i verden.

Lengden på de nye skipene er 170 meter, perfekt konstruert for å tåle Nordsjøens bølger og gi passasjerene en behagelig og stabil seilas. Det er plass til 1.500 passasjerer, og skipene har 306 lugarer og bildekk med plass til inntil 600 personbiler, vogntog og last.