Familien Goberg fra Skien er passasjer nummer 1 million. Fra venstre Fredrik og Elin Goberg med døtrene Maria (4) og Emilie (1), og videre Fjord Lines representanter; Søren Benthin Thorup Pedersen, Morten Bo Poulsen og Bo Lynge Pedersen.

Skiens-familie nummer 1 million med Fjord Line over Skagerrak

For familien Goberg fra Skien ble overfarten fra Kristiansand til Hirtshals med Fjord Line Express mandag 27. juni en helt spesiell opplevelse. Dette er femte sesong den hurtiggående katamaranen seiler over Skagerrak og familien ble behørig feiret som passasjer nummer 1 million.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Vi skal på en ukes campingferie i Danmark og mottakelsen etter ombordstigning i Kristiansand kom som en kjempestor og hyggelig overraskelse, forteller Elin Goberg. Sammen med husbonden Fredrik og døtrene Maria (4) og Emilie (1) satte hun seg i bilen hjemme i Skien sent søndag kveld, klar for familiens aller første ferie med nyervervet campingvogn på hengeren. Vel om bord i HSC Fjord Cat bød Fjord Line på frokost og en diger marsipankake med påskriften ”reisende nr 1 million”.
Raskest og rimeligst over Skagerrak
- Vi valgte ferjesambandet Kristiansand – Hirtshals først og fremst på grunn av gunstige forhold for ombordkjøring med campingvogn. Fjord Line Express gjør overfarten på to timer og femten minutter og er det raskeste transportalternativet over Skagerrak. Det var heller ingen ulempe for feriebudsjettet at reisen tur retur Hirtshals med Fjord Line var suverent mye rimeligere enn konkurrenten, sier Elin Goberg.
At pengene vil få bein å gå på i Danmark er familien Goberg forberedt på. Etter ankomst til Hirtshals ble kursen satt rett mot Legoland. Etter noen dager der går ferden videre til Fårup Sommerland, en av Nordens beste forlystelsesparker. – Maria har gledet seg i mange uker, og vi ser også frem til å slappe av og nyte campinglivets gleder.
Får gratis reise med Fjord Lines nye cruiseferge
Førstkommende søndag går turen tilbake fra Hirtshals til Kristiansand og hjem til Skien. Men når planene for neste sommer legges kan de heldige fra Skien benytte et gavekort for en tur/retur-reise med den første av Fjord Lines to nye cruiseferger som settes i drift i 2012.
- Familien Goberg får også et weekendopphold på et av Fjord Lines samarbeidshoteller i Danmark. Vi synes det er hyggelig å kunne gjøre ekstra stas på “million-passasjerene”, sier Atle Woxholt, kommersiell sjef for Fjord Line Express.

Fra høysesongen i 2012 kommer Fjord Line til å seile med to cruiseferger i helårsdrift på linjen mellom Kristiansand og Hirtshals. I tillegg vil HSC Fjord Cat seile to rundturer på samme strekning i sommerhalvåret. I høysesongen vil Fjord Line derved kunne transportere ca 5.500 passasjerer fordelt på tre daglige avganger fra begge havner.