Ny kontrakt til FMV

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Fitjar Mekaniske Verksted og TH Stava Båt as har i dag signert design- og byggekontrakt på arbeids- og lokasjonsbåt av type HFMV W15-8 Josdal-klassen.

Fartøyet har hoveddimensjoner 15 x 8.0 x 2.55 meter. Båten som får byggenr. FMV 222, bygges komplett på Fitjar og skal overleveres i mai 2016.

Stava var det første rederiet som bestilte båt av HFMV design, og dette blir den 4. båten rederiet kontraherer hos oss. Vi er svært fornøyde med å få lov til å fortsette det gode samarbeidet med Stava. Tidligere har vi levert to båter av Sørfonn-klassen samt at én av Vik-klassen er under bygging, forteller verftsdir. Hugo Strand fornøyd.

FMV og Heimli har utviklet en designserie bestående av seks arbeidsbåtklasser, fire katamaran- og to enskrogsdesign. – Josdal-klassen er den minste designtypen, og dette blir den 5. Josdalbåten vi leverer, sier Strand. – Båttypen har vist seg å ha meget gode egenskaper som lokasjon- og arbeidsbåt da den har kapasiteter til å utføre mange arbeidsoppgaver og dermed kostnadseffektivt dekker behovene.

Verftsdirektør Hugo Strand forteller videre at «FMV er glade for å få lov til å fortsette det gode samarbeidet med Stava, og for at de fant vårt HFMV design som det beste også for en mindre båttype. Vi liker lokal verdiskaping og er fornøyde med å gi bidrag til det nå som effektene av nedgangen innen oljebransjen gjør seg gjeldende i regionen vår».

Prosjektleder Åsmund Sørfonn sier at FMV nå har seks arbeidsbåter under bygging, fem katamaraner og ett enskrogs fartøy. FMV har utvidet byggekapasiteten og håper på flere kontrakter i løpet av 2015.