Illustrasjon: Maritime Partner

Maritime Partner bygger oppsynsbåt til Fiskeridirektoratet

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ålesund-baserte Maritime Partner har inngått kontrakt med Norwegian Rig Shuttle om levering av en stor hurtiggående oppsynsbåt som skal benyttes av Fiskeridirektoratet langs hele norskekysten. Det melder selskapet i en pressemelding. 

Båten, som er av Maritime Partner-design Alusafe 2000 MPV (Multi Purpose Vessel), skal etter planen leveres i desember 2017.

Ny hurtiggående oppsynsbåt til Fiskeridirektoratet: Fra venstre Kjetil Hantveit, daglig leder i Norwegian Rig Shuttle, skisse av den nye oppsynsbåten, og områdesalgssjef Rune Midtkandal i Maritime Partner.

Norwegian Rig Shuttle har inngått kontrakt med Fiskeridirektoratets regionskontor i Tromsø. Kontrakten har en varighet på tre år fra januar 2018, samt en opsjon på videreføring (1 + 1 år).

Alusafe 2000 MPV er 20 meter lang, og har en marsjfart på 20 knop, og vil være utrustet med en lettbåt av typen Seabear 20 fra Maritime Partner på hekken. Oppsynsbåten vil ha et mannskap bestående av kaptein fra Norwegian Rig Shuttle, samt to inspektører fra Fiskeridirektoratets overvåkingstjeneste.

Båten har overnattingskapasitet for totalt fem personer, og velutstyrte fasiliteter som bysse, messe, garderobe og kontor. I tillegg er den utstyrt med nattkamera, kran, og varmekabler i dekk og overbygning.

Hoveddata Alusafe 2000 MPV: 

  • Lengde over alt 21,9 meter
  • Total bredde 5.60 meter
  • Mannskap: 5 personer
  • Fart ca. 20 knop