Her signeres kontrakten. Fra venstre Erik Sandsdalen, First Mile og Geir Odland, Westcon Power & Automation. Foto: Westcon

Westcon og Last Mile Communication med samarbeidsavtale

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Et pågående generasjonsskifte innenfor overvåkningsteknologi for marine- og oljesektoren gir muligheter for Westcon Power & Automation og Last Mile Communication. De to selskapene inngår nå en samarbeidsavtale med mål om globale markedsandeler.

Under en leverandør og kunde-samling i Oslo tirsdag kan Westcon Power & Automation og Last Mile Communication for første gang fortelle om sin samarbeidsavtale om markedet for marine overvåkningssystemer – såkalt Maritime Vision Systems.

- Videoteknologi tilpasset bruk om bord på skip og oljerigger i ekstreme miljøer gjør arbeidsprosesser tryggere og mer effektive. Markedet vokser, og gjennom partnerskapet med Last Mile Communication er vi godt posisjonert til å utfordre de store aktørene globalt, sier Geir Odland, administrerende direktør i Westcon Power & Automation.

I dag er det i hovedsak tradisjonelle, lukkede løsninger, såkalt CCTV (closed-circuit television), som brukes i visuell overvåkning. Systemene har klare begrensninger når det kommer til integrasjon med andre systemer.

- Vi vil i samarbeid med Westcon tilby åpne løsninger som automatiserer informasjonen og lar seg enkelt integrere i en eksisterende plattform. På et skip eller en rigg betyr det at alle overvåkningsfunksjoner og verktøyer er tilgjengelige på broen, sier Erik Sandsdalen, daglig leder i Last Mile Communication.

Det finnes mange områder der videoteknologi kan løse oppgaver i ekstreme miljøer. Alt fra dagligdagse behov som produksjonskontroll, der et kamera koblet til en kran overvåker lossing av utstyr, til kontroll av oljespill eller gasslekkasjer. Det finnes også teknologi for mer avanserte sikkerhetsløsninger, eksempelvis der termiske kameraer beskytter fartøy som laster olje.

Sandsdalen ser betydelig marked innen visuelle systemer i marine- og offshoremarkedet.

- Etterspørselen etter denne typen teknologi er stor og markedet er globalt. Vi behersker teknologien og har gjennom store kontrakter på landbasert sikkerhet vist vår gjennomføringsevne. Westcon Power & Automation og Last Mile Communication utfyller hverandre meget godt. Sammen er vi krutt, sier han.