Det nye fartøyet er av SALT 301 OCV design.
Det nye fartøyet er av SALT 301 OCV design.

Undervannsamarbeid mellom Eidesvik Offshore og Reach Subsea

Publisert Sist oppdatert

Undervannsentreprenørselskapet Reach Subsea ASA i Haugesund har inngått en tre års avtale for leveranese av ROV-tjenester om bord på Eidesvik Offshore AS sitt nybygg som skal leveres fra Kleven Verft i mars 2015. Skipet er et subsea konstruksjonsskip.

Tjenesten fra Reach Subsea inkluderer to nye arbeids-ROV’er med full bemanning, og ventes å gi en omsetning på rundt 40 millioner kroner årlig, hvorav 10 millioner er garantert av Eidesvik Subsea ASA.

Reach Subsea vil, i henhold til avtalen med Eidesvik Offshore, i tillegg markedsføre det nye skipet som et subsea spread for egne prosjekter, og dermed øke den flåten Reach Subsea markedsfører til fem fartøyer i 2015.

Det foreløpig ikke navngitte Eidesvik-skipet er et stort subsea-skip med en lengde på 145 meter og en 400 tonns kran.

Adm.dir. Jostein Alendal peker på at kontrakten som nå er inngått i hovedsak er en samarbeidsavtale hvor Bømlo-rederiet tilbyr et «state of the art» stort subseaskip og Reach bidrar med førsteklasses utstyr og høyt kvalifisert subsea personell.

– Vi tror kombinasjonen vil være et konkurransedyktig alternativ for våre kunder, og forventer å bevise dette gjennom kontraktstildelinger i nær fremtid, sier Jostein Alendal.