Det nye fartøyet er av SALT 301 OCV design.

Undervannsamarbeid mellom Eidesvik Offshore og Reach Subsea

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Undervannsentreprenørselskapet Reach Subsea ASA i Haugesund har inngått en tre års avtale for leveranese av ROV-tjenester om bord på Eidesvik Offshore AS sitt nybygg som skal leveres fra Kleven Verft i mars 2015. Skipet er et subsea konstruksjonsskip.

Tjenesten fra Reach Subsea inkluderer to nye arbeids-ROV’er med full bemanning, og ventes å gi en omsetning på rundt 40 millioner kroner årlig, hvorav 10 millioner er garantert av Eidesvik Subsea ASA.

Reach Subsea vil, i henhold til avtalen med Eidesvik Offshore, i tillegg markedsføre det nye skipet som et subsea spread for egne prosjekter, og dermed øke den flåten Reach Subsea markedsfører til fem fartøyer i 2015.

Det foreløpig ikke navngitte Eidesvik-skipet er et stort subsea-skip med en lengde på 145 meter og en 400 tonns kran.

Adm.dir. Jostein Alendal peker på at kontrakten som nå er inngått i hovedsak er en samarbeidsavtale hvor Bømlo-rederiet tilbyr et «state of the art» stort subseaskip og Reach bidrar med førsteklasses utstyr og høyt kvalifisert subsea personell.

– Vi tror kombinasjonen vil være et konkurransedyktig alternativ for våre kunder, og forventer å bevise dette gjennom kontraktstildelinger i nær fremtid, sier Jostein Alendal.