"Viking Neptun", bnr 365 fra Kleven Verft leveres mars neste år.

Eidesvik sitt superskip sikret jobb

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bømlo-rederiet Eidesvik Offshore ASA og Haugesundselskapet Reach Subsea ASA, begge børsnoterte, har i partnerskap inngått kontrakt med Technip i Norge.

Kontrakten vil bli utført ved bruk av Eidesvik Offshore sitt nybygg MS «Viking Neptun» utstyrt med Reach sine ROVer, og bemannet med maritimt personell fra  Eidesvik og ROV personell og ingeniører fra Reach.

Den faste delen av kontrakten er 110 dager pluss opsjoner med oppstart i mars 2015. «Viking Neptun» er Eidesvik sin hittil  største satsing innen subseamarkedet, og skipet anses for å være blant de aller ypperste i dette markedet, heter det i en felles børsmelding fra de to selskapene. Det har vært høyt fokus på miljøvennlige løsninger, og skipet er godt forberedt på å møte fremtidens strenge miljøkrav også i sårbare områder som arktiske farvann.

Jostein Alendal, konsernsjef i Reach Subsea ASA, sier: – Vi er veldig fornøyd med at samarbeidsavtalen med Eidesvik Offshore har gitt resultater i form av kontrakter såpass raskt. Dette er for oss en bekreftelse på at vi evner å skape løsninger for våre kunder ved å kombinere rett fartøy med godt utstyr, understøttet av vår høyt  kvalifiserte organisasjon.

Jan Fredrik Meling, konsernsjef i Eidesvik Offshore ASA, poengterer på sin side at dette er en milepæl for selskapet. – Vi er stolte av at Technip, en av verdens største undervannsentreprenører, har vist oss denne tilliten. Vi tror dette kan danne grunnlag for et langsiktig og godt samarbeid mellom våre selskaper.

 Solide tall fra Reach Subsea