Ill.: Wärtsilä Ship Design

Design for ombygging av offshorefartøy

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den nederlandske skipseieren C-Bed har kontrahert Wärtsilä Ship Design til å levere designet for ombyggingen av selskapets seismikkfartøy “Viking II” til et hotellfartøy.

Etter ombyggingen skal fartøyet huse og transportere servicepersonell som jobber på offshore vindparker. Ombyggingsprosjektet blir gjennomført ved Fayard verftet i Danmark, og skal fullføres i løpet av første kvartal i 2016. Kontrakten med Wärtsilä ble signert i september.

Wärtsilä utviklet også originaldesignet til “Viking II”, tidligere kjent som «Veritas Viking II» som ble levert i 1999 til den opprinnelige eieren Eidesvik. Etter ombyggingen vil fartøyet ha hotellfasiliteter for 125 personer, samt en hiv-kompensert gangvei. Fartøyet vil ha SPS-klasse (Special Purpose Ships), og vil i framtiden få navnet «Wind Innovation”.

“Dette er et prosjekt med kort leveringsfrist og det var svært viktig at våre skipsingeniører kunne svare raskt på kundens krav. Dette klarte vi, og vårt design vil gi et fartøy som kan operere effektiv og gi høy passasjerkomfort selv under utfordrende sjø- og værforhold,” sier Ove Wilhelmsen, adm. dir. i Wärtsilä Ship Design Norway, i en kommentar.

Wärtsilä har lang erfaring med å utvikle design for vindmøllefartøy, både til servicefartøy og installasjonsfartøy. Eiere viser nå økende interesse for ombyggingsprosjekter på grunn av den nåværende overkapasiteten innen store deler av offshoremarkedet.