RS "Sjømann"

Ny redningsskøyte fra Eckbo

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjøredningskorpset i Vestfold vil i høst få en helt ny båt i Bergesen-klassen, til erstatning for RS "Sjømann" som skal stasjoneres i Stavanger.

Skøyten skal døpes i Tønsberg i oktober og vil få navnet RS "Eivind Eckbo".

– Det er donatoren, Eckbos Legater, som har gitt oss denne storslåtte gaven til en verdi av ca. 10. millioner kroner. Vi er utrolig takknemlig for denne generøse gaven som gir oss muligheten til å få bygget en helt ny Redningsskøyte. Vi er helt avhengig denne type støtte og gleder oss stort over gaven, sier generalsekretær i Redningsselskapet, Rikke Lind.

– Redningsselskapet sa ikke nei takk da vi tok kontakt. Dette er en veldig hyggelig ting å gjøre, styrelederen i Eckbos Legater, Richard Arnesen.

Redningsselskapet har et omfattende byggeprogram med nye, hurtiggående redningsskøyter som skal leveres fortløpende i 2014-2015.

Båtene i Bergesen-klassen er ca. 14 meter lange og har en toppfart på mellom 35 og 40 knop. De er utstyrt med blant annet brannpumper, lensepumpe, termisk kamera, hjertestarter og annet førstehjelpsutstyr i tillegg til topp moderne navigasjonsutstyr.

Båten vil ytterligere styrke beredskapen i Oslofjorden.

Båten bemannes med frivillige fra sjøredningskorpset i Vestfold og vil være i beredskap 24/7 hele året.