"Nordmand Pacific" var omtalt i Skipsrevyen nr 5/2010.

Solstad sikret kontrakt for ett år i Mexico-gulfen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Solstad Offshore ASA i Skudeneshavn har inngått en kontrakt for konstruksjons- og undervannsoperasjons/ROV-skipet MS "Normand Pacific" med ett års varighet med Demar Instaladora Y Constructora S.A (Demar).

Demar har i tillegg opsjon til å beholde skipet enda ett år. Kontrakten påbegynnes i mai 2015 etter at nåværende kontrakt skipet jobber på er avsluttet.

"Normand Pacific" skal utføre subsea og andre konstruksjonsoppdrag for Demar i forbindelse med kontrakter de har med PEMEX i Gulf of Mexico. De kommersielle betingelsene er ifølge en børsmelding fra rederiet konfidensielle mellom partene.

MS «Normand Pacific» er på 6700 dødvekt-tonn og måler 9.778 br.tonn. Hun er bygget ved Bergen Group BMV i 2010, og seiler under Isle of Man-flagg med Douglas som hjemmehavn.

Solstad Offshore er blant de største offshore rederiene i Norge og tilbyr avanserte fartøyer og  maritim kompetanse til offshore industrien. Selskapet har ca. 2000 ansatte. Solstad Offshore ASA opererer 46 skip over hele verden og har i tillegg ett stort subseafartøy under bygging.

Selskapet har hovedkontor i Skudeneshavn, og avdelingskontorer i Brasil, Singapore, Filippinene, Storbritannia og Australia