Foto: Vessel REM TBN som vil bli benyttet under gjeldende kontrakt.

DeepOcean ledende IMR leverandør

DeepOcean tildelt milliardkontrakt av Statoil og befester stillingen som en ledende IMR leverandør på norsk sokkel.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

DeepOcean AS, et selskap i DeepOcean Group, er tildelt den største kontrakten i selskapets historie siden oppstarten i 1999. Kontrakten har en fast varighet på 5 år samt opsjoner for ytterligere 3 år og omfatter undervanns IMR tjenester for alle Statoil opererte felt på norsk sokkel, fra den sørlige del av Nordsjøen til Barentshavet i nord.

Kontrakten omfatter leveranse av et spesialskip utrustet for undervanns inspeksjons, vedlikehold og reparasjonstjenester (IMR), med tilhørende prosjektledelse og ingeniør tjenester på land. Kontraktsverdien er på mer enn halvannen milliard kroner og kan beløpe seg til nærmer 2,5 milliarder kroner inkludert opsjoner.

«Dette er en stor dag for DeepOcean. Helt siden vi ble tildelt vår første IMR kontrakt i 2006 har DeepOcean jobbet målrettet for å levere førsteklasses IMR tjenester til Statoil og andre nøkkelkunder. Våre kunder stiller strenge krav både til personell, fartøy og utstyr og i et marked med skarp konkurranse fra flere leverandører er det gledelig å konstatere at Statoil valgte DeepOcean. Vårt navn skal være ensbetydende med trygghet for at operasjonene blir godt planlagt og utført med høy fokus på sikkerhet, effektivitet og gode ingeniørløsninger.

Tildelingen bekrefter at vår langsiktige satsning på kvalitet, kontinuerlige fokus på organisasjonsbygging samt å synliggjøre verdien av våre tjenester for våre kunder har vært vellykket», sier Mads Bårdsen, Adm. Direktør i DeepOcean i en kommentar.

Utnyttelsen av fartøyene står også i fokus hos våre kunder og vi blir stadig utfordret på hvilke operasjoner vi kan levere fra våre IMR fartøy. I så måte utførte vi i 2012 en undervanns «juletre» installasjon med vårt IMR fartøy Edda Fauna. Det var første gang en slik operasjon ble utført av en av Statoil’s IMR fartøy, og var således en milepæl både for DeepOcean og Statoil» sier en engasjert Mads Bårdsen.

DeepOcean vil benytte et skip av MT6022 design til denne kontrakten. Fartøyet blir levert av REM Maritime i første kvartal i 2014 og bygges ved Kleven verft. Det er utformet med spesiell tanke på IMR operasjoner og er bl.a. utrustet med et integrert modulhåndteringstårn, to arbeids- og en observasjons ROV samt en 150 Te offshore kran. Fartøyet er forberedt for arbeid i arktiske strøk.

IMR fartøyene er viktige redskap for å opprettholde olje og gass produksjonen fra norsk sokkel. Med denne utvidelsen av vår IMR flåte er vi godt forberedt på støtte Statoils daglige operasjoner på produserende felt, samt deres videre satsing på dypere vann og i nordområdene.

«Tildelingen er en svært viktig anerkjennelse av den høye kvaliteten på tjenestene som DeepOcean og våre ansatte leverer. Vi ser frem til å fortsette vårt gode samarbeid med Statoil», avslutter Mads Bårdsen.