GMC Maritime satser på miljø produkter

Det Stavangerbaserte firmaet GMC Maritime, starter som følge av økende fokus og etterspørsel etter miljø rettede produkter for skip, salg av PANASIA’s De-Nox og De-Sox systemer samt ballast vann renseanlegg.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

• Den Sør-Koreanske produsenten PANASIA har over 20 år bygget seg opp til å bli verdens ledende leverandør av miljø rettede produkter til skip og offshore markedet. Selskapet startet i 1980 årene som produsent av marine nivå regulerings instrumenter som også i dag er en viktig del av produksjonen. Ett økende globalt fokus på reduksjon av nitrogenoksider (NOX) og svoveldioksid (SOX) i eksos førte til at PANASIA for 10 år siden utviklet avanserte De-Nox og De-Sox systemer. Disse systemene fjerner nitrogen og svovel som fører til sur nedbør og økt konsentrasjon av bakkenært ozon samt drivhuseffekter. NOX og SOX utslipp kan gi skadelige effekter på økosystemer og vegetasjon og gir helseskade for mennesker så dette har høy prioritet i alle miljø fokuserte land.

• NOX og SOX er avgasser som utskilles ved forbrenning av olje, gass eller biomasse. Utslippene kan reduseres ved forbedring av forbrenningsprosessene eller ved montering av renseutstyr, blant annet bruk av katalysator, som har redusert NOX utslippene fra bensindrevne biler.

• Gjennom blant annet Gøteborg-protokollen har Norge forpliktet seg til å redusere de samlede årlige utslippene av NOX og SOX først og fremst for skipstrafikken og fiskeflåten, men fremover vil også fastlandsindustri og petroleums-virksomhet offshore møte disse reduksjons kravene.

• PANASIA er også verdens ledende produsent av ballastvann renseanlegg som etter IMO resolusjonen er pålagt montert på alle nye skip og som etter 2016 også pålegges alle eksisterende skip som går i internasjonalt farvann. Systemet hindrer spredning av dyr, alger og andre organismer når ballast vann tas inn og pumpes ut av skip. En slik spredning kan føre til ubalanse i økosystemer, ukontrollert oppblomstring av alger og andre miljø forstyrrelser. PANASIA’s system basert på filter og UV teknologi er blant annet DnV, IMO og USCG godkjent inkludert Atex sertifisering. Mer enn 100 systemer er montert og 450 systemer er nå bestilt av rederier og marine selskaper, noe som bekrefter at systemet er svært attraktivt i markedet.

GMC Maritime har 40 års erfaring i skips og offshore industrien der installasjon og ombygging av utstyr på skip og rigger har vært en sentral del av virksomheten. Med to tørrdokker og flere dypvannskaier i Stavanger området er selskapet godt rustet til å montere PANASIA systemer på skip og rigger fremover. Med 280 høyt kvalifiserte ansatte ser GMC gruppen store muligheter med å tilby disse produktene fremover.