"Siem Daya "" blir ikke solgt, hun fortsetter inntil videre på leieavtalen.

Siem selger bare ett av de to skipene til Daya

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er nå avgjort at Siem Offshore Inc kun selger ett av de to søsterskipene som det var gjort en foreløpig salgsavtale om med Daya Materials. Det gjelder MS «Siem Daya 1».

MS «Siem Daya 2» fortsetter på leieavtalen med Daya Materials til utløpet av leiekontrakten som skipet nå er beskjeftiget i. Partene er enige om en reduksjon i raten Siem får til dollar 55.000 per dag og videre ned til 45.000 per dag i tilfelle skipet legges opp i mangel av oppdrag. Får skipet lønnsom beskjeftigelse for Daya går raten opp inntil 60.000 dollar dagen.

Prisen Siem Offshore Inc får for MS «Siem Daya 1» er 120 millioner dollar, tilsvarende rundt 940 millioner kroner. Som et ledd i salgsavtalen er det inngått en avtale om deling av skipets resultater. Siem har etter denne rett til 60 prosent av netto inntjening fra skipet, begrenset oppad   til 10 millioner dollar.

Med i avtalen er også at Daya skal betale et depositum på 10 millioner dollar innen 30. juni i år. Kanselleringsdatoen er satt til 31. august.

På sin side gir Siem Offshore en selgerkreditt på 30 millioner dollar. Det arrangeres som en konvertibel obligasjon til Daya Materials Berhad. Løpetiden er fire år med en kupongrente på fem prosent.

MS «Siem Daya 1» og «Siem Daya 2» er avanserte subsea/konstruksjonsskip på hvert 5.000 dwt. De er bygget i 2013.