Marin Teknikk skal levere design til 4 nye skip

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

For 10 måneder siden inngikk Marin Teknikk avtale med Maersk Supply Service AS (MSS) i København om å designe og utvikle ett Subsea Support prosjekt i forbindelse med MSS planer for fornying av deres flåte til Olje‐ og Gass‐Industrien, samt fornybar energi sektoren offshore.

Marin Teknikk har nå inngått kontrakt med det Kinesiske verftet Cosco Shipyard Co. Ltd (CS), om levering av Design‐ og Engineering til 4 store Multi‐funksjonelle Subsea Support skip. Fartøyet er av typen MT6027 og skal arrangeres for legging av kabler og umbilical’s, samt kraner og utstyr og installasjoner for undervanns arbeid.

Skipeene har en lengde på 138m og en bredde på 27m, innredning for 120 personer og leveres med hiv kompenserte kraner på 100T og 400T samt arrangement for operasjon av 2 stk. ROV’er, (fjernstyrte undervanns robåter), for operasjoner ned til 3000 meters havdyp.

Skipene skal bygges ved det kinesiske verftet Cosco Dalian Shipyards Ltd. Første skipet skal leveres i slutten av 2016 og det siste i 3.kvartal 2017. Verftet har tidligere levert både handels fartøy og skip til Olje og Gass rederier i USA og Europa.

Marin Teknikk har samarbeidet tett med Maersk for å skape et funksjonelt og trygt skip, som også følger opp den nye generasjonen av miljøvennlige, moderne og avanserte skip. Designet legger også stor vekt på god driftsøkonomi med det siste innen miljøvennlig diesel elektrisk framdrifts teknologi, med lave utslipp til miljøet og god lastekapasitet på det store lastedekket, samt god under dekk kapasitet.

De nye fartøyene bygges i h.h.t. Lloyds Register klasse, med DP3 klasse. Det er svært gledelig for oss å kunne signere denne kontrakten. Dette er et prosjekt vi har jobbet med i lang tid og bekrefter på nytt vår posisjon som verdens ledende designere av avanserte Subsea Support Skip. Marin Teknikk har designet flere skip i denne kategorien. De 2 siste ble levert nå i 2014 til Olympic Shipping og REM i Fosnavåg.

MT6027 designet er det største skipsdesignet som er solgt i denne klassen fra Marin Teknikk. Vi har den siste tiden signert flere kontrakter, senest i slutten av Juli, ett MT6015 design, MPSV/Subsea Construction skip, som skal bygges ved Kleven i Ulsteinvik til reder IES Pioneer Ltd. i Malaysia. Kontrakten Maersk Supply Service har inngått med det Kinesiske verftet er for 4 skip med opsjon på 2 skip til.

Det blir store leveranser av utstyr fra Europeiske og Norske utstyrsprodusenter i forbindelse med denne skipsbyggingskontrakten.

Den nye kontrakten vil være et solid tilskudd for å sikre arbeid ett stykke inn i 2016. Marin Teknikk har sitt hoved kontor i Dragsund, Herøy Kommune med ca 60 ansatte. I tillegg har vi kontor i Szczecin og Gdansk i Polen med 30 ingeniører.

Maersk Supply Service er en stor og viktig aktør i markedet som vi på Marin Teknikk ser frem til ett fruktbart prosjekt samarbeid med.

MT6027_