Den nye Elias-båten fpr navnet "Falkoline". Foto: Vibeke Linn Blich

"Falkoline" døpt i sjampanjebrus

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

- Dette er en stor dag. Kystrederiene er en forening som organiserer mindre lastefartøy. Vi har arbeidet vårt på sjøen. Det er viktig at sjøvett tidlig blir en del av livsstilen. Vi gir denne Elias-båten til Redningsselskapet for å støtte dette viktige arbeidet. Redningsselskapet gjør en fantastisk jobb. Da er det en ekstra stor glede å gi denne gaven, uttaler direktør i Kystrederiene, Siri Hatland, til Skipsrevyen.

Den nye Elias-båten som har fått navnet "Falkoline", ble døpt torsdag 25. august innerst på Vågen i Bergen.

Båten er en gave fra Kystrederiene (tidl. Fraktefartøyenes Rederiforening) i forbindelse med Redningsselskapets 125 års jubileum i år.

Barna i Bergen Barnehage på Nordnes har funnet på navnet til båten. De var tilstede undere seremonien, og sang et par sanger for gjestene.

IMG_3013

Gudmor er Cecilie Falkeid på 12 år. Hun er 3. generasjon i familierederiet Falkeid Shipping på Finnøy utenfor Stavanger. Den unge damen slo brusflasken drevent over siden på båten så sjampanjebrusen rant. Det var tydeligvis ikke den første og sikkert heller ikke siste skipsdåpen, frøken Falkeid har vært tilstede i.

- Eliasbåtene er et veldig viktig bidrag for å starte bevisstgjøringen rundt sikkerhet allerede når barna er små, og for mange er det første gang de er om bord i en båt, sier Endre Ytreland i Redningsselskapet Vest.

- For våre medlemmer i nærskipsfarten er sikkerhet alltid første prioritet. Det er derfor ekstra hyggelig å kunne bidra til en tryggere kyst og støtte det viktige arbeidet til Redningsselskapet gjennom en Elias-båt, sier direktør Siri Hatland i Kystrederiene.