To MacGregor subsea-kraner til kinesiske PSV-fartøyer

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

MacGregor, som er en del av Cargotec, har sikret seg en ny kontrakt med det kinesiske skipsverftet Fujian Mawei Shipbuilding Ltd på to 100-tonns aktiv hivkompenserte MacGregor subsea-kraner. Kranene skal installeres om bord på to 86 m PSV-fartøyer som verftet har under bygging. Kranene skal leveres i slutten av september og oktober i 2015.

– PSV-fartøyer har den viktige egenskapen at de kan utføre et bredt spekter av oppgaver i det krevende miljøet til havs. MacGregor-kranene vil sikre nødvendig fleksibilitet, sier Tom Svennevig, direktør for Offshore Load Handling.

Fujian Mawei Shipbuilding Ltd er ett av tre skipsverft i Fujian Shipbuilding Industry Group Corporation og har spesialisert seg på offshore hjelpefartøyer. Den nye bestillingen er basert på en kontrakt som verftet undertegnet i 2013 om åtte kraner for installasjon på en ny serie av fire halvt nedsenkbare boligfartøyer (compact semi-submersibles – CSS) for Marine Assets Corporation (MAC). De bestilte kranene forventes levert fra august 2014 og fram til februar 2015.