Telenor Satellite Broadcastings teleport i Nittedal utenfor Oslo.

Ny kontrakt sikrer mer og bedre bredbånd til havs

Nå blir det enda bedre å bruke Internett og sende e-post fra alle typer sjøfartøy. En ny 5-årskontrakt mellom Telenor Satellite Broadcasting, Ålesund-baserte Ship Equip og NewWave Broadband i Skottland sikrer mer og bedre bredbånd til havs, via høyhastighets satellittkommunikasjon.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det er Telenor Satellite Broadcastings satellitter THOR5, Intelsat 10-02 og senere THOR7 (skytes opp i 2013) som sørger for mulighet for bredbånd også i kyst- og havområdene i hele Europa. Data-kapasiteten blir distribuert via Telenor Satellite Broadcastings teleport i Nittedal utenfor Oslo, mens Ship Equip leverer selve datatjenestene til skip og fartøyer hovedsaklig i Nordsjøen, Norskehavet og Østersjøen. NewWave Broadband er administrator av datatjenestene.
- Denne kontrakten styrker posisjonen vår på det maritime markedet. Når THOR7 kommer i drift vil vi kunne tilby ytterligere kapasitet for de stadig flere tjenestetypene som den maritime bransjen krever, sier Michael Carter, salgsdirektør i Telenor Satellite Broadcasting.
Ship Equip i Ålesund opplever stadig økt etterspørsel etter bedre bredbånd til havs.
- Den ekstra kapasiteten som blir gjort mulig gjennom avtalen med Telenor Satellite Broadcasting og NewWave Broadband vil i stor grad være med på å ivareta maritime interesser innenfor sektorene skipsfart, offshore og fiskeri. Dette gjør at vi faktisk kan styrke våre aktiviteter over hele verden, sier adm. direktør Ivar Nesset ved Ship Equip.
Bredbånd i skipsfartøy er også blitt et konkurransefortrinn i kampen om å få kvalifisert arbeidskraft ombord.
- Det er snart slutt på den tiden da man sa til en sjøfarer at ”ikke bruk kommunikasjonsutstyret” eller ”bruk det så lite som mulig”. Skipets mannskap generelt og særlig unge mennesker som begynner i jobb til sjøs er vant til å bruke Internett, e-post og sosiale medier når de skal jobbe eller administrere privatlivet sitt. De vil helt sikkert velge arbeidsgivere med skip som er koplet til høyhastighets satellittkommunikasjon, konkluderer Ivar Nesset.