MS «Bergensfjord» døpes torsdag 6. mars i Bergen og starter seilingene tidligere enn planlagt. (Foto: Espen Gees)

Trude Drevland skal døpe nye «Bergensfjord»

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Ordfører Trude Drevland skal døpe den andre av Fjord Lines to nye cruiseferger i Bergen torsdag 6. mars. På de to påfølgende dagene blir folk i Bergen og Stavanger invitert om bord i MS «Bergensfjord», før skipet legger ut på sin første seiling med passasjerer om bord. Fjord Line tilbyr daglige avganger mellom havnene i Norge og Danmark allerede fra mandag 17. mars.

- Vi er stolte og takknemlige for at Bergens ordfører vil være gudmor for vår flunkende nye cruiseferge. Sammen med det identiske søsterskipet MS «Stavangerfjord» kommer MS «Bergensfjord» til å bli et fast innslag i havnene i Bergen, Stavanger, Langesund og Hirtshals. Men før seilingsstarten blir det folkefest i begge de store Vestlandsbyene, forteller administrerende direktør Ingvald Fardal.

Fjord Lines to nye og miljøvennlige cruiseferger er bygget ved Bergen Group Fosen. Som følge av den gode fremdriften i ferdiggjøringen av MS «Bergensfjord» kan Fjord Line fremskynde det planlagte tidspunktet for oppstart av seilinger med to skip med to og en halv uke. MS «Bergensfjord» legger ut på sin første seilas med passasjerer fra Stavanger søndag 9. mars. MS «Stavangerfjord» skal da få utført planlagt garantiarbeid, før begge skip fra og med mandag 17. mars er i full drift med daglige avganger fra de tre havnene i Norge og Hirtshals i Danmark.

Feirer med rimelige cruisereiser

- Vi feirer den fremskutte oppstarten med et tilbud om å være med ett av våre to skip på en cruisereise over Skagerrak for under hundrelappen. Tilbudet gjelder frem til torsdag 3. april som var planlagt som første dag med to cruiseferger i drift, sier salgs- og markedsdirektør Eva S. Mellgren.

Hun forteller at bestillingene av reiser både i Norge og på kontinentet i sommerhalvåret indikerer at mange har fått med seg at Fjord Line har et helt nytt og bedre tilbud både med hensyn til kvalitet og kapasitet. - Men det er fortsatt gode muligheter både for dem som vil på cruise og for dem som vil reise med oss i forbindelse med sommerferien, understreker hun.

Godstransportørene kan glede seg

Også for varetransporten får Fjord Lines to nye cruiseferger stor betydning. Bildekkene har 1.350 lastemeter, som innebærer at det i tillegg til personbiler også er meget god plass til vogntog og annen last. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen varslet i forrige uke at Fjord Line vil få tillatelse til også å kunne ta med vogntog innenriks på strekningen mellom Bergen og Stavanger.