(Arkivfoto)

Wilson-sliter til hugging

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergens-rederiet Wilson ASA har solgt bulkskipet M/S «Salmo» til et selskap registrert på Marshall Island for 422.000 US dollar. Det 3.225 dwt-store skipet vil bli solgt videre for opphugging i Tyrkia.

Skipet har inngått i Wilsons selskap Bergen Shipping Chartering, men dette selskapet ble avviklet i 2012. Når skipet i tillegg stod foran klassing, valgte Wilson å selge det da man ikke fant det regningssvarende å ta skipet gjennom nødvendig klassing for videre operasjon som selvlosser.

M/S «Salmo» har i  en årrekke seilt som selvlosser med gravemaskin på dekk. Fartøyet ble bygget i 1979 ved Georg Eides Sønner i Høylandsbygd og ble forlenget i 1983, og gikk i en årrekke i Norge Rhin-Linjen før overgang til selvlosser-tilværelsen.

Basert på dagens vekslingskurs vil salget ikke ha noen regnskapsmessig effekt for Wilson. Transaksjonen vil heller ikke ha noen likviditetseffekt for selskapet, skriver rederiet  i en børsmelding. Nettoprovenyet fra salget vil gå til innfrielse av påhvilende gjeld på skipet.

Etter gjennomføring av transaksjonen vil Wilson operere en flåte på 116 skip, hvorav 85 er eiermessig kontrollert av rederiet.