Terje Arnesen. Foto:Bergen Group

Terje Arnesen ansatt som ny konsernsjef

Styret i Bergen Group ASA har ansatt Terje Arnesen som ny konsernsjef. Arnesen vært konstituert i stillingen siden 1. juni 2011 da han overtok etter Pål Engebretsen.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

-Vi er meget godt fornøyde med at Terje Arnesen har sagt ja til å ta ansvaret som konsernsjef i Bergen Group. Arnesen har en solid bakgrunn fra både norsk og internasjonal maritim industri, og kjenner både organisasjonen og markedet godt, sier styreleder Magnus Stangeland.
Terje Arnesen (49) kom til Bergen Group i august 2010 Han har en omfattende erfaring fra offshore- og maritime lederstillinger i både Norge og i utlandet de siste 25 årene. Blant annet har han har vært administrerende direktør i Bennex- gruppen, samt hatt flere ulike lederstillinger i Rolls-Royce-konsernet, inkludert fem år som global konserndirektør for Marine Services og fem år som regionsdirektør for Rolls-Royce Marine sine aktiviteter Middelhavsområdet.
Terje Arnesen overtar ansvaret som konsernsjef og øverste leder for 1.700 ansatte fordelt på 15 ulike selskaper langs hele norskekysten med stor optimisme.
-Bergen Group har en meget god plattform for videre vekst og utvikling. På mange av våre områder er vi internasjonalt ledende - både når det gjelder kompetanse og kvalitet. Jeg gleder meg veldig til å videreutvikle denne plattformen sammen med våre dyktige ansatte i Bergen Group og samtidig bidra i prosessen med å avklare konsernets fremtidige strategiske retning i samarbeid med det nye styret, sier Arnesen.
Terje Arnesen er opprinnelig utdannet ingeniør, og har en MBA-utdannelse både fra BI i Oslo og fra ESCP-EAP i Paris. Arnesen er bosatt i Bergen.