Bergen Group BMV. Foto: Bergen Group

Sartor kansellerer offshorefartøy

Sartor Offshore AS har meddelt at det ikke har vært mulig å få avklart tilfredsstillende finansiering på et offshorefartøy (BN 169) som var planlagt utrustet ved Bergen Group BMV i 2. halvår 2012. Kontrakten som ble skrevet i januar 2011, med forbehold om endelig finansiering, hadde en verdi på 330 millioner kroner. Bergen Group BMV har derfor redusert ordreboken tilsvarende.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Den første nybyggingskontrakten (BN 168) med Sartor Offshore fikk alle styre- og finansieringsforbehold løftet i april 2011. Arbeidet med denne kontrakten går ihht. plan, og vil gi utrustningsarbeid ved Bergen Group BMV i 2. og 3. kvartal 2012.

Kontrakten omfatter levering av et multifunksjonelt offshorefartøy som er spesialtilpasset for å kunne ivareta både beredskapsoperasjoner og krevende redningsoperasjoner. Fartøyet skal gå inn i en 10-årig leieavtale med Statoil for oppgaver i Nordsjøen.

Arbeidsstokken ved Bergen Group BMV er for tiden i stor grad utleid til øvrige konsernselskaper og eksterne selskaper, samtidig som en forbereder det kommende Sartor-prosjektet.