Bergen Group Hanøytangen. Foto: bergen Group

Bergen Group får utsettelse på betaling av lån

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergen Group ASA har fått tilbud fra bankkonsortiet som ytet et lån 180 millioner om utsettelse med betaling av det gjenstående beløpet på 150 millioner kroner. Opprinnelig var det avtalt at det gjenstående lånebeløpet skulle betales tilbake 30. juni i år. Ifølge en børsmelding har Bergen Group akseptert et tilbud fra bank-syndikatet om forlengelse av låneavtalen til 31. desember i år. Et avdrag på 30 millioner ble betalt som avtalt i første kvartal 2014.

Bergen Group har også gjort avtale om en tilsvarende forlengelse av et usikret lån på 20 millioner fra styreformann Magnus Stangelands investeringsselskap Flyfisk AS.

Låneopptakene ble gjort som et ledd i refinansiering av konsernets offshoredivisjon som i stor grad gjelder videreutbyggingen av virksomheten på Hanøytangen i Askøy kommune nord for Bergen.

Av børsmeldingen går det også frem at Bergen Group har iverksatt prosesser for i løpet av annet halvår i år å etablere en mer langsiktig finansiering av konsernets virksomheter. Målsettingen er å forsterke den pågående videreutviklingen av Hanøytangen som et viktig knutepunkt for service- og verftsaktiviteter knyttet til både offshorenæringen, subseatjenester og maritim industri.