Magnus Stangeland og Bergen Group selger Hanøytangen. Foto Asle Strønen

Nytt internasjonalt eierskap på Hanøytangen

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Bergen Group har besluttet å selge selskapets riggservice aktivitet på Hanøytangen. Det spekuleres nå i om dette betyr slutten på Bergen Group. Porteføjen består nå av selskapene Bergen Group Services og Bergen Group Skarveland.

Det er inngått salgsavtale med Semco Maritime A/S for den operative virksomheten, og med Hellik Teigen AS for eiendommene. Den totale transaksjonsprisen er på 245 millioner kroner.

Det godt etablerte industriområdet på Hanøytangen utenfor Bergen har i mange år vært en viktig del av offshoredivisjonen i Bergen Group. Nå vurderer Bergen Group det som strategisk riktig å bringe inn nytt internasjonalt eierskap som kan overta den videre utviklingen av riggservice aktivitet på Hanøytangen.

- Offshore-markedet har blitt mer utfordrende, volatilt og komplekst. En økt internasjonal konkurranse er forventet. Dette krever en betydelig og fleksibel prosjektkapasitet, samt fremtidige investeringer i en videreutvikling av området. Bergen Group har i denne sammenhengen vurdert ulike strategiske alternativer og finansielle tiltak for fremtidig utvikling av Hanøytangen. Styret i Bergen Group har etter en omfattende prosess konkludert med at salg av både fast eiendom og operasjonell aktivitet som det beste tilgjengelige alternativet, sier styreleder Magnus Stangeland i Bergen Group ASA.

Partene regner med at transaksjonen sluttføres i løpet av 3-4 uker. Salget omfatter ikke den positive økonomiske effekten av den pågående arbeidet på “Safe Bristolia”. Dette riggprosjektet forventes å bli ferdigstilt av Bergen Group omtrent samtidig med overtagelsen.

Transaksjonen innebærer at Bergen Group sin posisjon som veletablert leverandør av riggservice, vedlikehold og klassing overføres til Semco Maritime.