Fjord Lines første av to nye cruiseferger, MS «Stavangerfjord», ble torsdag sjøsatt ved Stocznia Gdansk. Nå slepes skipet til Bergen Group Fosen for utrustning og ferdiggjøring. (Foto: Øyvind Risnes, Bergen Group).

Fjord Lines «Stavangerfjord» sjøsatt i Gdansk

Den første av Fjord Lines to nye cruiseferger ble torsdag sjøsatt ved verftet i Gdansk. Skipet, som skal døpes MS «Stavangerfjord», blir nå slept til Bergen Group Fosen for innredning og ferdiggjøring.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Sjøsettingen markerer at stålarbeidet som er utført ved Stocznia Gdansk-verftet nå er ferdig. På kaien stod et par tusen verftsarbeidere, sammen med andre som har medvirket til utformingen av skroget og innbyggere i Gdansk. Før skipet gled ut fra dokken holdt verftets direktør, Andrzej Stoklosa, en kort tale, og ble etterfulgt av administrerende direktør Ingvald Fardal i Fjord Line. Fardal takket verftets ledelse og ansatte for innsatsen.

- For Fjord Line markerer sjøsettingen av MS «Stavangerfjord» en viktig milepæl i realiseringen av vårt mål om å kunne tilby de reisende to moderne og velutstyrte cruiseferger med daglige avganger på linjen Bergen – Stavanger – Hirtshals og Hirtshals – Langesund, sa Ingvald Fardal.

(t.v.) adm.dir. Ingvald Fardal i FjordLine og verftsdirektør Arnar Utseth ved BG Fosen

Slepes til Rissa for ferdiggjøring

Selve sjøsettingen av det nærmere 7 000 tonn tunge skroget tok mindre enn et minutt. I neste uke starter slepet fra Polen til Norge. Skroget ankommer verftet i Rissa på Fosenhalvøya den 23-24. april. Der vil fagarbeidere i en rekke disipliner sørge for utrustning og ferdiggjøring av det moderne skipet. Her vil skipet innredes med blant annet restauranter for enhver smak, caféer og barer, stor taxfree-butikk og velutstyrte lokaler for kurs og konferanser. Etter overlevering og innkjøring med Fjord Lines mannskap kan MS «Stavangerfjord» settes i ordinær drift.

Stålarbeidet for «Bergensfjord» i gang

Parallelt med at skroget til «Stavangerfjord» har tatt form har verftet i Gdansk iverksatt stålarbeidet for den andre av de to nye cruisefergene. Dette skipet får navnet MS «Bergensfjord».

Lengden på de nye skipene blir 170 meter, perfekt konstruert for å tåle Nordsjøens bølger og gi passasjerene en behagelig og stabil seilas. Det blir plass til 1.500 passasjerer, og skipene vil ha 306 lugarer og plass til 600 personbiler, vogntog og last.