Bergen Group Dreggen inngår strategisk samarbeid i Brasil

Bergen Group Dreggen har tegnet avtale med den brasilianske industriaktøren Koch Metalúrgica om et strategisk samarbeid rundt utvikling og produksjon av offshorekraner til den voksende olje- og gassindustrien i Brasil.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Samarbeidet åpner for store muligheter i et av verdens mest ekspansive og krevende olje og gassmarkeder.

-Avtalen med Koch Metalúrgica styrker vår posisjon i dette markedet uten at vi er avhengige av investeringer eller krevende etableringsperioder. Målet er at vi i felleskap kan posisjonere oss som en betydelig leverandør av offshorekraner i Brasil, sier adm.dir. Halldor Rongve i Bergen Group Dreggen.

-Gjennom samarbeidet Dreggen/Koch kan vi fra nå av produsere våre kraner i Brasil og dermed umiddelbart innfri kravene til lokalt innhold, påpeker Halldor Rongve.

Koch Metalúrgica er hjemmehørende i staten Rio Grande do Sul og har siden etableringen i 1924 blitt en betydelig leverandør av kraner og løfteutstyr til industrien både i Brasil og Latin Amerika for øvrig.

Bergen Group Dreggen er lokalisert i Norge, men har i snart 2 år vært representert ved sitt datterselskap Bergen Group Dreggen do Brasil, i Rio. Begge selskapene har opplevd betydelig vekst, der tekniske kompetanse, innovasjon og fokus på kontinuerlig produktutvikling har vært en fellesnevner.

Produkter som lanseres som resultat av forente ressurser mellom de to selskapene, vil lanseres som DREGGEN-KOCH.

Bergen Group Dreggen har de siste årene arbeidet målrettet med å styrke sin internasjonale tilstedeværelse gjennom etablering av egne salgs- og servicekontorer i Brasil og i Singapore. Begge disse etableringene har allerede gitt resulterer i form av kontrakter, blant annet kontrakten på 12 kraner til fire nye Panamax tankskip for Transpetro tidligere i år.