VIKING og Albert E. Olsen Gruppen inngår samarbeid om branndrakter

VIKING Life-Saving Equipment A/S styrker sin posisjon på det norske marked innen salg av branndrakter.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Adm. direktør Benny Carlsen fra VIKING Norge er overbevist om at samarbeidet vil styrke begge virksomheters kompetanse. ”AEO har mye lokal kunnskap som førende leverandør av verktøy, bekledning og maskiner til industrien. Og med VIKINGs spesialistkunnskap om branndrakter, matcher vi hverandre perfekt.”
Han ser derfor store fordeler for norsk brannberedskap. "Samarbeidet gjør det mulig for oss å komme enda tettere på våre kunder, noe som er et strategisk viktig prinsipp for VIKING. Vi kan utvikle og skreddersy branndrakter spesielt til det norske marked ved å bruke vår kunnskap fra andre markeder."
Per Berge, sales manager i AEO Gruppen, gleder seg også til samarbeidet, som startet den 1. januar. ”Vårt mål er å kunne tilby alle norske kunder den optimale løsning innen personlig brannbeskyttelse. VIKING var et naturlig valg i kraft av deres kvalitet og know-how.”
VIKING er allerede førende på markedet for branndrakter i en rekke nordeuropeiske land, og inngikk i fjor en rammeavtale med Direktoratet for Samfunnssikkerhet og Beredskap om levering av brannhemmende innsatsdrakter til Sivilforsvaret i Norge. Bedriften har nettopp kjøpt den amerikanske produsent Quest Enterprises Inc., og har nylig fått en rekke ordrer fra større brannvesen på det søramerikanske marked.