Spansk verft bygger for Atlantic Offshore

Atlantic Offshore bestiller to nye skip til en verdi av 50 millioner euro fra det spanske verftet Zamakona Yards i Bilbao. Atlantic Offshore bygger nå tilsammen seks nye skip til en pris av 1,6 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Rederiet har lagt inn ordre på to nye FSV-skip med blant annet slepekapasitet. I tillegg har rederiet opsjon på to skip til tilsvarende pris. Zamakona Yards har bygget flere tilsvarende fartøy de senere år, og har solide internasjonale referanser knyttet til kvalitet og leveringstid. Begge skipene, og eventuelt opsjonene, skal leveres Atlantic Offshore i løpet av 2014.

Skipene er knyttet opp mot kontrakter Atlantic Offshore har inngått med oljeselskapene Total E&P Norge AS og Shell UK, og skal operere både i norsk og britisk sektor. Skipene bygges i designet HY 820, utviklet av Havyard i nært samarbeid med Atlantic Offshore.

- Det spanske verftet vil involvere norske underleverandører til nybyggene. Nybyggene representerer på alle måter det mest moderne innen beredskapsfartøy i verden, og vi registrerer at oljeselskapene er svært opptatt av å sikre seg skip som kan fylle flere funksjoner utover selve beredskapsoppdraget, sier Wareberg.

- Vi følger en plan som innebærer fornyelse og modernisering av flåten. Dette er en strategi vi la for noen år siden og som nå gir uttelling i form av kontrakter med store og internasjonale oljeselskaper, legger han til. Bare i løpet av de siste månedene har rederiet fått oppdrag til en verdi av cirka to milliarder kroner.

Adm.dir Roy Wareberg

Wareberg påpeker at det er avgjørende at fremtidens FSV-skip kan avhjelpe plattformer med slep, samt laste -og lagringskapasitet. Skipene er utstyrt med hospital med beredskap for inntil 300 personer. Det ene skipet leveres med avansert brannbekjempelse (fire Fighting, FIFI II). Fartøyene som bygges ved det spanske verftet er 68 meter lang og 16 meter bred.

Atlantic Offshore er lokalisert på Sotra utenfor Bergen og opererer 22 skip (FSV/PSV), og har cirka 580 ansatte.