Havyard-skip levert på rekordtid

”Ocean Pride”, som er bygt på rekordtid ved Havyard Groups verft i Leirvik, ble i dag overlevert til Atlantic Offshore. Lørdag er det klart for storstilt dåp i Bergen.

Publisert

Billedtekst: Verftsdirektør Trygve Solaas, assisterande prosjektleder Jan-Helge Solheim, administrerande direktør i Havyard Group AS, Geir Johan Bakke, administrerande direktør i Altantic Offshore, Roy Wareberg , advokatfullmektig Lisa Opdahl i advokatfirmaet Bahr og prosjektsjef Stein Hauger i Altantic Offshore i lett snødrev foran ”Ocean Pride” i forbindelse med overleveringa i Leirvik torsdag. Byggetid for fartøyet har vært på på eitt år. FOTO: PER-JAN BREKKE


Teknisk prøvetur med rederi og DNV ombord gikk smertefritt for seg på slutten av forrige måned. Forsyningsskipet, som er bygg nummer 103, er et Havyard 832 L-design fra det Herøy-baserte selskapet Havyard Group AS. Siden Havyard 832-designet ble laget har konsernet tatt i mot ikke mindre enn 14 bestillinger på det populære designet, og ”Ocean Pride” er det femte Havyard 832-designet som er bygd ved Havyard Ship Technology AS i Leirvik.
Og det er travle tider ved det driftige verftet. Neste bygg, HST 106, skal leveres allerede i slutten av mars, mens bygg HST 109 skal levereres i juli. Begge er forsyningsskip(PSV) for det færøyiske reiarlaget Supply Service.
Rekordrask bygging
Verftsdirektør ved Havyard Ship Technology AS, Trygve Solaas, er både svært fornøyd og veldig stolt over at verftet har ferdigstilt skipet på rekordkort tid.
- Med en effektiv byggetid på cirka eitt år viser Havyard at vi er i fremste rekke som leverandør av denne typen skip. Vi vil også ta frem det gode samarbeidet med kunden vår, Atlantic Offshore AS, i byggetiden. Det er alltid spenning knyttet til det å bygge for nye kunder, men det ferdige produktet viser at både verft og rederi har lykkes svært godt sammen i gjennomføringen av dette prosjektet, sier Solaas.
Forsyningsskipet ble i går overlevert til operatør Atlantic Offshore AS, som nylig skiftet navn fra Sartor Offshore. Ledelsen i både Havyard Group og Atlantic Offshore var til stede under overleveringen i lett snødrev i Leirvik. Det var i mars i fjor at Havyard Group signerte kontrakt med Atlantic som driver en flåte på 24 skip og har 550 ansatte. Atlantic Offshore starter opp på Sotra utenfor Bergen i 1988 og er i dag lokalisert ved CCB-basen på Ågotnes i Fjell kommune.
Prosjekt Manger i Atlantic Offshore, Stein Hauger, er også godt fornøyd med den nye tilveksten i flåten.
Storstilt dåp
-Rederiet er i en fase der vi nå skal fornye flåten vår, og dette er det andre nye bygget på kort tid som fases inn i Atlantic Offshores drift. Overtakelse av ”Ocean Pride er en spennende utfordring for mannskapet som har fulgt med sluttutrustningen og testingen både for å lære seg fartøyet å kjenne samt for å følge opp arbeidene ombord. Tilbakemeldingen jeg har fått er positive, og kaptein og mannskap ser nå frem til å komme i operativ tjeneste. Det har vært et udelt positivt og konstruktivt samarbeid mellom Havyard og Atlantic Offshore som har resultert i et stolt og kvalitetsmessig godt gjennomført fartøy som vi tar over i dag, sier Hauger
”Ocean Pride” skal døpes lørdag i Bergen med 125 gjester til stede. Gudmor er Hedwig Øgreid. (Skipsrevyen skal være tilstede på dåpen)
FAKTA:
* ”Ocean Pride” er et 832 L PSV design med en lengde på 86 meter og en bredde på 17,6 meter.
* Skipet er bygd etter Clean Design notasjonen fra DNV, som setter en høy standard for miljøpåvirking fra båten i hele fartøyets levetid.
* Dekksaralet er på 900 kvadratmeter
* ”Fartøyet kan gjøre 14 knop og er arrangert for et mannskap på 23.
* Dødvekt er på cirka 4000 tonn
* ”Ocean Pride” er utstyrt for rednings-og standbyoperasjoner i henhold til NMD for totalt 200 personer.
* Fartøyet kan gjennomføre oljevernoperasjoner, og er bygd i henhold til de nyeste NOFO regelverket - NOFO 2009(1.5)