Adm.dir. Dag Venjar. Foto: privat

Fortsatt medvind for A/S Norco Oslo

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Som norsk hovedimportør i snart 40 år for APV SPX varmevekslere, seiler A/S Norco Oslo fortsatt i medvind på skips- og industrisiden i Norge. 

– Det å ha denne posisjonen krever en konstant kontakt med markedet, 24 timer i døgnet, 365 dager i året, forteller Dag Venjar, selskapets eier, til Skipsrevyen. Den norske flåten seiler over hele verden og ifølge Venjar er det derfor også påkrevet å være på plass året rundt.

Allerede i 2009 mottok Dag Venjar på vegne av A/S Norco Oslo prestisjetunge utmerkelser fra den danske eksportforening (Dansk Eksportforenings Diplom og Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Æresmedalje). Dette er utmerkelser Venjar mottok for sitt mangeårige arbeid for å fremme dansk industri på det norske markedet. – Disse utmerkelsene henger høyt, og viser den fremgangen selskapet har hatt helt siden begynnelsen, poengterer Venjar.

A/S Norco Oslo innledet samarbeidet med APV i 1978, og firmaet har siden den gang solgt varmevekslere og ferskvanns-generatorer fra APV til det norske maritime marked.

Ifølge eieren har man bygget opp et firma med et godt rennomé. – Det viser seg i alle ordrene og kontraktene vi har. Vi har leveranser til de fleste norskbygde skip. Vi er f.eks. stor leverandør til Rolls-Royce Engines i Bergen, Rolls-Royce Brattvåg og samtlige norske skipsverft, sier han.

Som leverandør merker firmaet heller ingen salgsnedgang grunnet dårligere tider, snarere tvert om. – Vi har ingen nedgang, men øker salget hvert år som går. Men det er klart at skipsindustrien i 2015-2016 er usikker. Noen spår dårlige tider, mens andre spår ”same procedure as last year”. Faktum er at av det som norske verft har i ordrebøkene sine, får vi 70-80 prosent av. Og når det gjelder motorleverandører som Pon Power, Caterpillar og Rolls-Royce, så er jo vi hovedleverandører, sier han fornøyd.

På Nor-Shipping 2015 blir A/S Norco Oslo å finne under Dansk Eksportforening. Det er 19. gang at selskapet deltar på messen.