Eier av AS Norco Oslo, Da Venjar.

Vinner på erfaring og nyskapning

AS Norco Oslo har over 35 års erfaring med varmevekslere og ferskvannsgeneratorer, og har blitt en totalleverandør innen marine- og offshoreindustrien i Norge. Nå stiller selskapet stiller ut for 18. gang under Nor-shipping.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Norco Oslo har representert APV SPX varmevekslere og ferskvannsgeneratorer siden 1976, opplyser eier av selskapet Dag Venjar til Skipsrevyen. Firmaet har hatt en imponerende utvikling de siste 10 årene, og interessen for selskapets produkter er økende.

Selskapets hovedmarked i Norge er utstyrsleverandører til skip og offshoremarkedet. I tillegg er industri et viktig marked, og da spesielt oppdrettsnæringen. De siste årene har selskapet sikret seg store kontrakter innfor offshore og marinesiden, både i Norge og internasjonalt.

På Norco Oslo sin kundeliste finner man store aktører som Rolls-Royce, Pon Power og Ulmatec Pyro. – Vi har et nært samarbeide med alle disse selskapene, og er svært fornøyde med det gode forholdet vi har med disse, og med at ledende aktører velger våre produkter. Det speiler kvaliteten av produktene vi leverer, understreker Venjar.

– For å kunne beholde vår ledende posisjon i dette marked har vi vært nødt til å tilpasse oss markedsbehovene. Vår produksjonsbedrift i Kolding i Danmark, der all produksjon av varmevekslere foregår, satser betydelig beløp på nyskapning og produktutvikling for hele tiden å være i forkant, forteller Venjar. Spesielt gjør dette seg gjeldende for varmevekslere hvor det særlig dreier seg om å optimalisere materialforbruket, noe som utgjør den største kostnaden, sier han.

– Vi har dessuten opprettholdt den døgnkontinuelige service vi har til våre kunder i den maritime flåten world wide, poengterer Venjar. – Vi har vært i markedet i over 35 år, og vår lange erfaring og ekspertise kommer våre kunder til gode. Vi har også et nært samarbeid med våre prinsipaler fra APV SPX i Danmark, legger han til.

– APV SPX sitt leveringsprogram er optimalt egnet til alle kjøle- og varmebehov om bord i skip. Dette har bevist sin verdi både teknisk og økonomisk der vi sikrer at all varme som genereres om bord føres tilbake til en eventuell sentralkjøler, sier Venjar.

Norco Oslo fører også småkjølere fra APV SPX for hovedmotor/hjelpemotorer, samt heating av tungolje. Selskapet leverer dessuten heat recovery systemer og freshwater generatorer. – Utover dette tilbyr vi også platebyttekonsept på varmevekslerne, noe som er blitt en utbrett trend da mye tid spares om bord, forteller Venjar.

– Vår kunnskap og verdensomspennende tjeneste sammen APV SPX med sine 18 000 medarbeidere wold wide, vil sikre våre kunder optimal service og kvalitet uansett hvor i verden de måtte befinne seg, opplyser Dag Venjar.

Nå stiller Norco Oslo ut på Nor-Shipping for 18. gang.