(Illustrasjonsfoto: Alfa Laval)

Alfa Laval med miljøordre på SEK 50 mill. for rensing av ballastvann

Alfa Laval - verdens ledende innen varmeoverføring, sentrifugalseparasjon og flowhåndtering – ta tatt en ordre for å leverer Alfa Laval PureBallast systemet til et ledende skipsverft i Sør-Korea. Ordren, som ble booket via Marine & Diesel segmentet sent i mars, har en verdi på omlag SEK 50 millioner.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Leveransen starter inneværende år og vil bli avsluttet i 2014.

Alfa Lavals PureBallast system skal installeres om bord i fartøy for å rense ballastvannet slik at utslippene holder seg innenfor kravene til IMO, den internasjonale skipsfartsorganisasjonen, og bestemmelsene til United States Coast Guard (USCG).

- Denne ordren bekrefter den økende etterspørselen etter vårt PureBallast system for nye fartøyer, forteller Lars Renström, President og CEO i Alfa Laval. - Det er også oppløftende at vi ser en stadig økende interesse blant redere for installering av PureBallast i den eksisterende flåten.

IMO-konvensjonen – den internasjonale sjøfartskonvensjonen som omhandler blant annet kontroll av utslipp av ballastvann trer i kraft ett år etter at den er ratifisert av 30 stater som representerer 35 prosent av verdens tonnasje. I dag har 36 stater ratifisert konvensjonen, disse representerer 29 prosent av verdensflåten. Alfa Laval estimerer at 35.000 fartøy vil bli utstyrt med løsninger for rensing av ballastvann de første 10 årene etter at konvensjonen er ratifisert. Man regner med at 15.000 av disse vil være nybygg, mens også 20.000 eksisterende fartøy også vil bli utstyrt med renseanlegg for ballastvann.

Alfa Lavals PureBallast er verdens første kjemikaliefrie løsning for rensing av ballastvann som oppfyller IMO-kravene.

Visste du at… den 2. april 2013 lanserte Alfa Laval den tredje generasjonen av sitt markedsledende system for rensing av ballastvann – Alfa Laval PureBallast 3.0? Denne er 50 prosent mindre i størrelse enn sin forgjenger og bruker inntil 60 prosent mindre energi og er I stand til å håndtere opp til 6.000 m³/h?