Ny administrasjon i Acel

Acel AS får ny daglig leder, styreleder, leder for HR og kommunikasjon og leder for oppdrettssiden.

Publisert Sist oppdatert

Etter Kjell-Christian Krohn-Dales (31) tragiske bortgang i juni i år, tok hans far Eystein Krohn-Dale igjen over ledelsen for selskapet han selv stiftet.

Nå har Eystein Krohn-Dale blitt alvorlig syk, og det er som følge av dette blitt gjort viktige endringer i selskapet, opplyser Acel i en pressemelding.

Samtidig er Acel i vekst, og det er som en følge av dette gjort viktige endringer i selskapet.

Ny daglig leder

Klaus Idar Kjerstad har sagt opp sin stilling som administrerende direktør for Acel AS etter 22 år i selskapet.

- Styret og selskapets eiere utrykker stor takknemlighet for den jobben Klaus har gjort, og for det han har fått til som leder i selskapet, skriver Acel.

Anders Vedlog (36) blir nye daglig leder i selskapet, og tiltrer stillingen allerede 1. Januar 2023.

Vedlog leder idag avdelingen Marine i Acel, og har i den jobben posisjonert Acel i nye markeder.

- Han har gjort en fantastisk jobb der. Han har vært en svært viktig ressurs for oss i de 13 årene som har gått siden han kom om bord i 2009 som Service Engineer. Siden var Anders innom flere av våre viktigste serviceprosjekt verden rundt. Styret i selskapet er svært glade med å ha fått Anders i stillingen.

Ny styreleder

Advokat Nils H. Thommessen overtar som styreleder i selskapet etter Eystein Krohn-Dale.

Thommessen er gift med Christina Krohn-Dale. Han har tidligere vært Managing Partner i advokatfirmaet Wiershom, og CEO i Private Equity selskapet Summa Equity AB.

Ny leder HR & Kommunikasjon

- Som en følge av vår vekst, merker vi et øket behov for en aktiv HR tjeneste og god informasjon internt og eksternt.

Vi etablerer derfor en stilling som leder for HR & Kommunikasjon. Lars-Martin Krohn-Dale vil øke interndialogen, følge opp ansatte, sikre onboarding og utvikling av våre ansatte, samt øke selskapets synlighet i markedet forøvrig.

Ny leder On Shore Oppdrett

Acel har også posisjonert seg sterkt i markedet for landbasert oppdrett:

- Vi forsterker denne satsingen ytterligere, og etablerer en egen avdeling “Onshore Aqua”. Vi er heldige som har fått Ardian Preteni til å ta ledelsen for denne satsingen.

Preteni har vært en viktig del av Acel siden han begynte som elektrikerlærling i 2009. I 2018 ble han ferdig med en bachelorgrad i elkraftsystemer ved NTNU og har fortsatt å stige i gradene fra prosjektingeniør, til site manager og prosjektleder.

- Vi ser nå fram til å forsterke vårt arbeid mot markedet for landbasert oppdrett.