Gudmund Rognan og sønnen Kristoffer Rognan gleder seg til å komme i fiske med nye «Havbåra». Foto: Andreas Øvergård/Snippen Media

«Havbåra» overlevert fra Viknaslipen

Viknaslipen overleverte denne uken  «Havbåra» til rederiet med samme navn fra Myre i Vesterålen. Det er verftets byggnr, 56 og det nest største prosjektet de hittil har hatt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

– Båten er rigget for garn og line, og skal i drift så snart vi kommer oss nordover, sier Kristoffer Rognan. Foto: Andreas Øvergård/Snippen Media

Byggeperioden startet i november 2019 etter kontraktsinngåelse i juni samme år. 

- Vi er stolte av å kunne  levere en så stor ordre til avtalt tid med tanke på at vi har hatt 1,5 årsverk i karantene gjennom hele 2020, heter det i en melding fra verftet. 

Gudmund Rognan er daglig leder og eier av selskapet Havbåra AS, og forteller at grunnen til at valget falt på denne båttypen hadde med erfaringer gjort av andre med tilsvarende skrogtype.

– Det har vært en glede å samarbeide med Viknaslipen gjennom denne prosessen. Utfordringer og problemer har blitt løst fortløpende. Arbeidsstokken her i Hansvika kommer fra store deler av verden, men det er en sammenspleiset gjeng, og miljøet preges av yrkesstolthet og humor, smiler Rognan.

Helnorsk produkt

Rognan setter spesielt pris på at det er et helnorsk produkt som nå skal settes i drift.

– Alt er produsert enten i Hansvika eller hjemme i Myre, og det har resultert i et flott produkt som vi ser veldig fram til å få prøve i fiske, sier Rognan.

Sønnen Kristoffer er også engasjert i driften av familieselskapet, og vil være en av de seks personene i mannskapet når rundt 550 tonn torsk skal opp av havet.