Stortingsrepresentant Frank Sve fra fra Fremskrittspartiet stiller spørsmål om finansieringen av utslippsfrie ferjer og hurtiggbåter
Stortingsrepresentant Frank Sve fra fra Fremskrittspartiet stiller spørsmål om finansieringen av utslippsfrie ferjer og hurtiggbåter

- Utslippsfrie ferjer og hurtigbåter kan blir økonomisk krise for fylkene

Fremskrittspartiets stortingsrepresentant Frank Sve fra Møre og Romsdal, kommer med hard skyts mot samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (AP) som nylig kunngjorde at alle nye kontrakter for ferjer og hurtigbåter skal være utslippsfrie om få år. - Ingen har tiltro til at et slikt pålegg blir noe annet enn fullstendig krise økonomisk for fylkene, hevder Sve i et skriftlig spørsmål til statsråden.

Publisert Sist oppdatert

I spørsmålet ber han Nygård gjøre rede for dagens ferjestandard som finansieringsgrunnlag for ferjedriften i fylkeskommunene som har dannet grunnlaget for svært store underskudd ferjedriften i fylkene etter innføring av nullutslippsferjer.

- Hvordan har samferdselsministeren tenkt å finansiere dette, samt organisere dette når dagens finansieringssystem overfor fylkeskommunal ferjedrift feiler så fundamentalt? spør Sve.

Utspillet kommer etter at samferdselsminister Jon-Ivar Nygård (AP) og klima- og miljøminister Espen Barth Eide (AP) onsdag sendte på høring et forslag til nye krav om nullutslipp til ferjer og hurtigbåter.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk