2. august 1856 ble «Skibladner» satt i fart. Siden da har skipet hele tiden gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer.
2. august 1856 ble «Skibladner» satt i fart. Siden da har skipet hele tiden gått i rute mellom Eidsvoll og Lillehammer.

«Skibladner» er snart tilbake på Mjøsa

22. juli blir «Skibladner» igjen å se på Mjøsa.

Publisert

«Skibladner» er tilbake i rutedrift 22. juli, etter å ha lagt ved Gjøvik Brygge for omfattende reparasjoner etter en skade siden 15. juni.

- Med uvurderlig hjelp og stor entusiasme fra Ringsaker Industriservice, samt skipets egne maskinister er skipet nå endelig klart for å kunne starte årets ruteseilas, står det i en pressemelding fra AS Oplandske Dampskibsselskap.

Det har kostet å få Mjøsas hvite svane klar igjen, samt at Oplandske Dampskibsselskap har gått glipp av fem uker med omsetning. Totalt anslås det et omsetningstap på rundt 6 millioner.

- Det har vært fire tøffe år for «Skibladner» , men selskapets formål er å bevare DS «Skibladner» som teknisk kulturminne og samtidig opprettholde funksjonen som rutegående skip. Driftsstansen har fått konsekvenser for våre passasjerer, våre ansatte, vår økonomi og for turistnæringen. Endelig er sommeren tilbake for alle menneskene rundt Mjøsa som har etterspurt å se «Skibladner» seile forbi en sommerdag, skriver AS Oplandske Dampskibsselskap.

- Vi håper at alle som har tenkt tanken på å ta en tur med skipet gjør alvor av tanken, for det som trengs nå er passasjerer om bord, sier markedssjef Eva Stø.