Gunvald Mortvedt, Adm. Dir. SEAM.
Gunvald Mortvedt, Adm. Dir. SEAM.

Skal utforske ammoniakk som drivstoff for offshore forsyningsfartøy

Amogy, Skansi og SEAM signerer MoU for å utforske ammoniakk som drivstoff for offshore forsyningsfartøy. Prosjektet er et viktig skritt mot å avkarbonisere den maritime industrien med bærekraftig teknologi.

Amogy Inc., en pioner innen utslippsfrie, energitette ammoniakkkraftløsninger, Skansi Offshore, et rederi lokalisert i hovedstaden på Færøyene, og norsk systemutvikler og integrator SEAM, har inngått et omforent memorandum (MoU).

Mål om å avkarbonisere offshoreindustrien

Formålet med denne avtalen er at de tre partene skal undersøke et potensielt teknologisamarbeid innen ammoniakkapplikasjoner, med det felles målet å avkarbonisere offshoreindustrien.

Christian Berg, daglig leder Amogy Norge.
Christian Berg, daglig leder Amogy Norge.

Det første fokuset i dette samarbeidet er en mulig ettermontering av Amogys proprietære ammoniakk-til-kraft-system på et av Skansis eksisterende fartøyer, slik at det kan operere med null utslipp. Denne muligheten gir alle parter mulighet til å jobbe sammen i jakten på en avkarbonisert skipsindustri.

Administrerende direktør i Amogy Norge, Christian W. Berg, uttrykte sin begeistring over å samarbeide med disse anerkjente og fremtidsrettede partnerne som deler en ambisiøs visjon for en grønnere og mer bærekraftig fremtid:

- Gitt hele industriens sterke engasjement for rent drivstoff, er det avgjørende for oss å ha en positiv innvirkning her," sier Berg. "Vi tror vårt partnerskap med Skansi og SEAM kan tjene som en overbevisende inspirasjon for andre maritime operatører.

Betydelig skritt i riktig retning

Gunvald Mortvedt, administrerende direktør i SEAM, sier at dette prosjektet er et vitnesbyrd om industriens dedikasjon til å flytte teknologiske grenser for å oppnå nullutslipp i skipsindustrien.

- Vi er veldig stolte over å ha blitt valgt som systempartner i dette spennende prosjektet. Vi har stor tro på Amogys løsning, og er sikre på at vi gjennom tett samarbeid med begge selskapene vil være i stand til å realisere Skansis mål for et nullutslipp offshore forsyningsfartøy, og dermed vise frem nok en teknologisk milepæl i reisen mot grønnere skipsfart.

- Vi ønsker muligheten til å samarbeide med Amogy og SEAM, for å kombinere våre miljøvennlige og innovative teknologier, velkommen, sier Jens Meinhard Rasmussen, administrerende direktør i Skansi Offshore.

- Å integrere Amogys ammoniakk-til-hydrogen-teknologi i fartøyet vårt er et betydelig skritt i riktig retning, og bringer oss nærmere vårt langsiktige mål om å avkarbonisere den maritime industrien og redusere klimagassutslippene. I tillegg vil dette partnerskapet bidra til å akselerere den globale overgang til rene energikilder, noe som fremmer vår forpliktelse til bærekraftig praksis i den maritime sektoren, legger han til.