F.v. Leder for Felt Service i Wärtsilä Sven Reinert Svanberg, administrerende direktør i Wärtsilä Norway AS Hans-Petter Nesse og direktør for Wärtsilä Ship Design Ove Wilhelmsen. Foto: Wärtsilä.

Sikrer seg internasjonale lederposisjoner i Wärtsilä

Hans-Petter Nesse, Ove Wilhelmsen og Sven Reinert Svanberg får utvidet ansvar i det finske industrikonsernet Wärtsilä. I juli tar de til i hver sin internasjonale direktørstilling. 

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Det kommer frem i en pressemelding at administrerende direktør i Wärtsilä Norway Hans-Petter Nesse, er pekt ut som ny leder av den nye serviceorganisasjonen i Nord-Europa, der han får ansvar for bedriften sine verksteder og serviceavdelinger i Norden, Baltikum og Russland.

Mens Ove Wilhelmsen og Sven Reinert Svanberg får ansvar for henholdsvis elektro- og automasjonsavdelingen, og avdelingen for service på eksosrenseanlegg.

Tradisjonsrik serviceorganisasjon

- Jeg er svært priviligert som får lov til å være med og utvikle den tradisjonsrike serviceorganisasjonen vår her i Sunnhordland videre og ser frem til å ta fatt på den nye oppgaven. Bedriften vår har en dyktig gjeng med dedikerte og framoverlente medarbeidare, som kommer til å sette et svært positivt preg på den nye enheten, sier Hans-Petter Nesse, som i tillegg holder fram i stillingen som administrerende direktør for Wärtsilä Norway AS.

Nesse har de siste ti årene hatt ulike lederstillinger innenfor teknisk ledelse, produkt- og forretningsutvikling i Wärtsilä, både lokalt og globalt. De tre siste årene har han vært tilsatt som direktør for Service Unit Norden og Baltikum, og fikk rollen som administrerende direktør i Wärtsilä Norway i oktober 2017.

Tilbake til sitt fag

Direktør for Wärtsilä Ship Design, Ove Wilhelmsen, tar over som leder av den globale elektro- og automasjonsavdelingen i Wärtsilä 1. juli. Den vil være satt sammen av Wärtsilä sine elektro- og automasjonsvdelinger i tre ulike land; Norge, England og Tyskland.

Oppgaven til den nye organisasjonen er å tilby helelektriske og hybride fremdriftssystem til nybygde skip og å drive service på eksisterende tonnasje.

Ove Wilhelmsen har tidlegere vært salgssjef i Aker Elektro, som i sin tid ble overtatt av Wärtsilä, og er i dag stammen i elektro- og automasjonsmiljøet på Heiane, Stord.

- Jeg har fått mange spennende utfordringer i Wärtsilä og er nå tilbake til faget mitt. Jeg ser frem til å være med og videreutvikle en svært kompetent og fremtidsrettet organisasjon, sier Wilhelmsen.

Han il ha arbeidsplassen sin på Heiane, Stord og er svært fornøyd med dette.

- Vi står fremfor et grønt skifte når det gjelder fremdriftssystem for skip, både med utvidet elektrifisering og nye grønne drivstoff. Miljøet her på Stord er godt posisjonert for å spille en sentral rolle i dette i årene som kommer.

Vil fortsette å bygge et slagkraftig team

Sven Reinert Svanberg er ansatt som ny direktør for Service og etter-markedet på eksosrenseanlegg. Han vil også ta til i stillingen 1. juli og arbeider i dag som leder for Felt Service, med ansvar for ressursene knyttet til eksosrensing samt elektro- og automasjon.

Oppgaven til den nye organisasjonen er å tilby ettersyn og service på SOx eksosrenseanlegg levert av Wärtsilä. Hovedkontoret for selskapets avdeling for eksosrenseanlegg ligger i Moss. Ressursene som jobber med service har et globalt fotavtrykk med hovedtyngde i Øst-Asia og Europa.

- Selskapet er globalt den største leverandøren av denne type anlegg, og det har vært noen travle år med kraftig vekst i vår service-kapasitet i tråd med et voksende market. Jeg har vært med på denne oppturen siden 2018 og ser frem til å fortsette å bygge et slagkraftig team i en global organisasjon, sier Sven Reinert Svanberg, som vil ha arbeidsplassen sin på Heiane, Stord.