Midlertidig administrerende direktør, Oddbjørn Haukøy.
Midlertidig administrerende direktør, Oddbjørn Haukøy.

Scana med sterk vekst i inntekter - ordrereserver i milliardklassen

Scana presenterer sterke tall i første kvartal.

Scana har levert justerte inntekter på 400 millioner kroner i første kvartal, en økning på 93 prosent sammenlignet med første kvartal i 2022. Justert EBITDA endte på 51 millioner kroner, tilsvarende en justert EBITDA-margin på 13 prosent. Den positive kontantstrømmen fra driften var på 22 millioner kroner, skriver de i en pressemelding.

- Scana har levert solide økonomiske resultater det første kvartalet. Med en historisk høy ordrereserve og sterk ordreinngang i dette kvartalet er vi godt posisjonert for fortsatt vekst, sier Oddbjørn Haukøy, midlertidig administrerende direktør i Scana.

I pressemeldingen peker de på at ordrereserven nådde et rekordhøyt nivå på 1171 millioner kroner ved utgangen av kvartalet.

Ordreinngangen for kvartalet var 1 035 millioner kroner, drevet av Equinors vedlikeholdskontrakt, og gir en økning på 194 prosent sammenlignet med første kvartal 2022.

Offshore var den største bidragsyteren med 50 prosent av inntektene. Dette har vert drevet av høy aktivitet ved mobilisering av ultradypvannsrigger til Vest-Afrika. Alle forretningsområder leverer vekst i justert omsetning sammenlignet med første kvartal 2022, skriver Scana.

- Dette kvartalet har vi blitt tildelt viktige offshorekontrakter som involverer service for dypvanns BOP- systemer og reparasjon av stigerør for ultradypvannsoperasjoner. Dette krever unik kompetanse, avansert utstyr og dyktige medarbeidere. Vi har det travlere enn noen gang denne våren, og vi opplever stor etterspørsel etter våre tjenestetilbud i alle våre forretningsområder, avslutter Haukøy.