– Det blir spennende å få bidra til å sette strategisk retning for å øke beredskapen og tilstedeværelsen for Redningsselskapet, og ikke minst legge til rette for at alle ansatte og frivillige får gode arbeidsforhold, sier Gorm Hillgaar som blir Redningsselskapets nye maritime direktør.

Han blir ny maritim direktør i Redningsselskapet

Gorm Hillgaar blir Redningsselskapets nye maritime direktør. Han starter i stillingen 1. april.

Hillgaar kommer fra stillingen som Senior Vice President Asset Management i Höegh LNG. Han har teknisk bakgrunn, og har mer enn 19 års erfaring i den maritime bransjen, går det fram i en pressemelding.

Han har hatt mange roller i Höegh, deriblant med teknisk drift, kommersiell operasjon og prosjekt. Han har tidligere vært daglig leder for driftsselskapet, med totalansvar for skipsdriften i Höegh LNG. Hillgaar sier selv at han står støtt innen det maritime feltet.

– Jeg gleder meg til å bidra til Redningsselskapets viktige samfunnsoppdrag, og bidra til økt sikkerhet på sjøen og jobbe mot målet om å redde liv, sier Hillgaar.

Viktig strategisk og operativ rolle

Redningsselskapets maritime direktør har ansvar for strategisk og operativ ledelse, og videreutvikling av Redningsselskapets maritime virksomhet. Stillingen har en viktig strategisk rolle inn mot mange ulike aktører, som f.eks andre beredskapsaktører, fiskerinæringen, alle seilende og ansatte.

– Med Hillgaar får vi en tydelig og samlende direktør med relevant ledererfaring og bred kjennskap til maritime operasjoner og beredskapsarbeid, og egenskaper som kan løfte Redningsselskapet videre, sier generalsekretær i Redningsselskapet Grete Herlofson.

Han ser på jobben som maritim direktør som en viktig og meningsfylt rolle hvor han har erfaring som kommer godt med. I sin nåværende stilling har han ansvar for flytende importterminaler for naturgass som er kritisk for nasjonal infrastruktur i landene der de opererer.

Han trekker paralleller til sin nye stilling ved at det også her er et viktig og meningsfylt arbeid. Han er vant til høye krav til sikkerhet og robusthet, og ser flere paralleller til Redningsselskapet.

– Det blir spennende å få bidra til å sette strategisk retning for å øke beredskapen og tilstedeværelsen for Redningsselskapet, og ikke minst legge til rette for at alle ansatte og frivillige får gode arbeidsforhold, forteller Hillgaar.