Arkivfoto frå Solstrand Verft.

«Sea Trout» fikk 45-graders slagside: - Helt utrolig at den lå stabilt slik 

Brønnbåten «Sea Trout» fikk slagside inn mot kaia ved Solstrand verft i Tomrefjord. - Vi var så heldig som vi kunne ha vært! Det så verre ut enn det var, sier daglig leder ved verftet, Tore Rekdal. 

Publisert Sist oppdatert

Lørdag kveld fikk politiet melding om at brønnbåten «Sea Trout», eid av settefiskselskapet Villa Salmon, hadde fått slagside til kai ved Solstrand verft i Tomrefjord utenfor Ålesund. 

Det hadde kommet inn vann fra styrbord side i brønnen, og båten fikk en 45-graders slagside. 

Alt gikk bra 

Daglig leder ved verftet, Tore Rekdal, sier at det så langt verre ut enn det var: 

- Vi var så heldig som vi kunne ha vært! Det så verre ut enn det var; særlig fra avstand så det ut som om båten hadde havnet på kaia, men det gikk an å tra fingrene mellom båt og kai. Men, det var ikke mer enn det altså, sier han til Skipsrevyen. 

Om bord på fartøyet da uhellet var ute, var én person som tuslet ut i tresko og t-skjorte. Alt står bra til med ham. 

- Folka er jo de viktigste; båt og alt annet kan man jo alltids erstatte, så vi er veldig glad for at det gikk så bra som det gjorde, sier Rekdal. 

Skulle på land likevel 

Også med båten vil det trolig gå helt fint. 

- Jeg vet at det ikke vil koste allverdens å fikse det. Båten vil bli tatt opp i løpet av uken for å få verifisert hva som har gått galt, men jeg har en kraftig mistanke om at det er et system som har sviktet. Båten skulle opp likevel, så alt går bare fint.

Mannskap satte opp en langgang slik at det ble mulig å ta seg om bord for å åpne babord-siden. 

- Fartøyet lå helt stabilt slik den lå, det er helt utrolig. De har kalkulert stabiliteten ganske bra her, det kan jeg love deg! sier han.