Lederintervju:

Kirsti Slotsvik er i dag daglig leder for Sørsida, og i september tar hun over rollen som administrerende direktør i ÅKP.
Kirsti Slotsvik er i dag daglig leder for Sørsida, og i september tar hun over rollen som administrerende direktør i ÅKP.

- Jeg har nok snakket mye jobb hjemme

irsti Slotsvik har lang erfaring som leder innenfor flere store selskaper. I dag er hun daglig leder i Sørsida utvikling AS - og fra september i år blir hun administrerende direktør i ÅKP. Interessen for den maritime næringen er langt ifra noe nytt - hennes eldste sønn er utdannet vei- og vanningeniør, mens den yngste skal bli sjømann. - Jeg har nok snakket mye jobb hjemme, ler hun.

Publisert

Kirsti Lovise Slotsvik (59) har hatt flere ledende stillinger i transportsektoren - også før hun i 2007 ble direktør for Kystverket. Som Kystdirektør foretok hun blant annet en omorganisering av hovedkontoret i Ålesund. Slotsvik var i Kystverket frem til hun ble direktør for Jernbanedirektoratet i 2019.

- For en liten stund siden traff jeg på en tidligere kollega i Kystverket. Da jeg først begynte å jobbe i Kystverket opplevde vi oljeutslipp langs kysten annethvert år, og denne tidligere kollegaen min kunne fortelle at det nå var hele 10 år siden sist! Vi har fått bedre overvåkning med satellitter og sensorer, langt bedre slepebåter og bedre muligheter til å stoppe båter og kreve mer av kapteinene for å forhindre utslipp; alle disse tingene gjør at vi kan unngå at det i det hele tatt skal komme utslipp. Det er kanskje det jeg er mest stolt over at vi fikk til i perioden jeg hadde i Kystverket. Å høre at det nå er et helt tiår siden sist er utrolig gøy; yes, det funka! sier Slotsvik og smiler bredt.

I dag er hun plassert i PIR-bygget i Ålesund, som med sine mange vinduer og rosa fasade ligger midt i sentrum - med direkte utsikt til cruisekaia.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk