MS «Maud» ved Senja.

«Maud» tilbake til Hurtigruten

MS «Maud» returnerer midlertidig til Hurtigruten som en del av kystruten samtidig som HX vurderer flåteplanen.

Publisert Sist oppdatert

Hurtigruten Group har en flåte på til sammen 16 skip. Gruppen tilbyr gjesteopplevelser over hele verden og forvalter samtidig driften til gruppens selskaper, merkevarer og flåter løpende, i tråd med endringer i forbrukeratferd og operasjonelle forhold.

Konsernsjef i Hurtigruten Daniel Skjeldam. Foto: Hurtigruten.

Hurtigruten gjennomgår en av Europas største miljøoppgraderingene av flåten og vil i 2025 ha sitt fjerde hybridskip i drift. MS «Maud», tidligere MS «Midnatsol», har også tidligere operert i kystruten på norskekysten, men ble i 2021 overført til HX-flåten for å styrke selskapets globale posisjon som bransjeledende innen ekspedisjonscruise. Hun vil returnere til HX i 2026.

- Omdisponeringer i flåten gjør oss i stand til å optimalisere Gruppens operasjoner på tvers av merkevarer og markeder. For å opprettholde kapasiteten vår i kystruten mens vi samtidig gjennomfører den mest omfattende miljøoppgraderingen noensinne i cruiseindustrien, vil MS «Maud» midlertidig inngå i Hurtigruten-flåten som del av tilbudet i kystruten før hun går tilbake til HX i 2026, sier konsernsjef Daniel Skjeldam i Hurtigruten Group.