MS «Richard With» i Raftsundet. Foto: Trym Ivar Bergsmo
MS «Richard With» i Raftsundet. Foto: Trym Ivar Bergsmo

Hurtigruten Group med klimamål

Hurtigruten Group lanserer bærekraftsrapport som forplikter selskapet til å nå klimamål.

Publisert

Hurtigruten Group har lansert sin egen bærekraftrapport (ESG-rapport), og har forpliktet seg til å nå vitenskapsbaserte klimamål. De understreker i en pressemelding om at utslippskutt er jobb nummer en for bransjen, og ber om mer åpenhet – spesielt fra de som seiler cruiseskip.

- Vi er i en bransje som påvirker miljøet negativt, så det er vårt felles ansvar å være mer åpen og etterrettlige når det kommer til innvirkningen vi har på omgivelsene våre. Å bli mer bærekraftig er ikke en markedsføringsøvelse, men en grunnleggende del av hvordan vi vil utvikle reiselivsindustrien. Det er en tydelig forventning fra kundene og investorene våre , men – viktigst av alt – det er det rette å gjøre, sier Daniel Skjeldam, konsernsjef i Hurtigruten Group.

Hurtigruten Group har i ESG.rapporten kartlagt hvordan de har nådd sine målsettinger for 2021. De peker på selskapets miljøoppgradering av flåten som kutter CO2-utslippene med 25 % og NOx-utslippene med 80 %. Blant annet installering av batteripakke på MS «Otto Sverdrup», som ble deres tredje hybridskip, og kåring av MS «Fritjof Nansen» til verdens mest bærekraftige skip av Scope ESG og Stern Magazine, er eksempler på selskapets omstilling til mindre utslipp.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk