Nybygget blir tilnærmet lik bnr 90 Bore Cat, som ble levert til Multiconsult i 2013.

Grovfjord Mek skal levere borekatamaran

Grovfjord Mek. Verksted har fått i oppdrag å levere en 14,99 x 6,8 m borekatamaran til Multiconsult AS. Den skal stå ferdig våren 2019.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er tre år eller eldre.

Katamaranen er optimalisert for grunnboring i sjø. Fartøyet er blant annet utstyrt med kran, vinsjer for posisjonering av fartøyet. Sentralt i utrustningen selve boretårnet inkludert plass for oppbevaring av boreutstyr, heter det i en pressemelding.

Rederiet har i valg av løsninger lagt stor vekt på sikkerhet under arbeidsoperasjoner på dekk samt komfort for mannskapet som tilfredsstiller en moderne arbeidsplass.  Båten er derfor bygget med et romslig rorhus, stort dekkshus med bysse/messe samt plass til overnatting for mannskapene. Dette bidrar også til mer effektiv drift av fartøyet.

Scania DI16 hovedmotorer og Hamilton vannjetter skal gi fartøyet en hastighet på minimum 20 knop. Det installeres 2 aggregater, et for drift av hydraulikkpumpe og et for å dekke strømforbruket om bord.

Båten er bygget i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4.

Satsning i nord

- Borebåten skal inngå som en del av tjenestene til Geo avdelingen i nord, men skal sammen med de øvrige borefartøyene operere i hele landet. Investeringen i borefartøyet er en del av Multiconsults satsning i nord, med blant annet nye moderne kontorfasiliteter i Tromsø, med siste generasjon geoteknisk lab for undersøkelser av grunnprøver, verksted for drift av feltseksjonen, marin- og miljø-lab i forbindelse med marine og miljørelaterte undersøkelser og rådgivning, skriver Multiconsult.

Katamaranen skal leveres i april 2019, og blir den andre båten GMV  leverer til Multiconsult.