Næringsminister Jan Christian Vestre.
Næringsminister Jan Christian Vestre.

La frem tiltak for raskere omstilling til grønn industri

Regjeringen tar nye grep for å øke tempoet i den grønne omstillingen i næringslivet. Nye tiltak og intensivert arbeid skal bidra til å skape og beholde mer grønn aktivitet i Norge.

Publisert Sist oppdatert

- Norge skal gjennom den største omstillingen i historien. Vi skal kutte utslipp i raskt tempo og sikre at Norge forblir et attraktivt sted å investere i og legge grønn industri til. Det handler om samarbeid mellom aktører, både kommersielt og for å løse felles problemstillinger gjennom regjeringens grønne industriløft. Nå styrker vi dette arbeidet ytterligere, sa næringsminister Jan Christian Vestre under fremleggingen fredag formiddag.

Karbonfangst og lagring, havvind, hydrogen og ammoniakk, ren og effektiv prosessindustri, bærekraftig skogbruk og batteriverdikjeden var tema som ble nevnt under pressekonferansen fredag.

- Etterspørselen etter batterier vil bli 20-doblet frem mot 2030. Vårt mål er å mobilisere så mye privat kapital som mulig gjennom lån og risikoavlastning. Vi ser stor interesse for å putte penger inn i batteriverdikjeden, sa Vestre.

Bli abonnent hos Skipsrevyen.no

For å få tilgang til dette innholdet trenger du et abonnement med Skipsrevyen.no Pluss-saker inkludert.

Bli abonnent og les denne og mange andre pluss-saker.
Min side

Kjøp abonnement i vår nettbutikk her

Nettbutikk